Dogodki

 

 
 

Ogled muzikla Madagaskar

V torek, 18. 12. 2018, smo si učenci 6., 7., 8. ter 9. razreda ogledali muzikal Madagaskar v kulturnem domu v Mengšu.
 

Dan smo začeli s prvo uro, ki smo jo namenili spoznavanju muzikla – kaj je muzikal, kdo v njemu nastopa, kako igralci igrajo vloge v muziklu ... Spregovorili smo tudi o obnašanju na avtobusu, na cesti in seveda v kulturnem domu. Kakršnakoli hrana (čips, pijače), žvečilke, mobilni telefoni niso bili dovoljeni med predstavo.
 

V dvorani nas je pozdravil Nejc Avbelj ter opisal muzikal, predstavil odrske mojstre in nam na hitro razložil, o čem bo govorila predstava. Nato je zapustil oder in muzikal se je začel. V njem so nastopali razvajeni lev Alex, zebra Marty, povodni konj Gloria ter hipohonderska žirafa Melman. Stranske vloge so pa bile pingvini, kralj Julijan in njegovi lemurji. Muzikal govori o zebri Marty, ki si za svoj rojstni dan želi oditi v divjino. Ampak odziv njegovih živalskih prijateljev pa ni bil najbolj navdušujoč, smejali so se mu. Niso ga vzeli resno. Ko so šli spat, je Marty izkoristil priložnost in pobegnil. Ko so prijatelji ugotovili, da je Marty ušel, so hitro šli za njim, saj niso nobenega prijatelja pustili na cedilu. A ujeli so jih varnostniki ter nehote poslali v Afriko in tam so se odvijale čudne pustolovščine, od srečanja z kraljem lemurjev Julijanom do bitke s fosami – divjimi madagaskarskimi mačkami, ki so bile največje sovražnice lemurjev ... Po koncu predstave smo se lahko tudi fotografirali z nastopajočimi, potem pa smo se odpravili nazaj v šolo.
 

V tem dnevu smo se naučili nekaj novega, in sicer kaj je razlika med muziklom in gledališko predstavo. V muziklu se poje, pleše in igra, v predstavi pa samo igra. Bil je zelo zabaven in poučen dan, ki se nam je zagotovo vsem vtisnil v spomin. Upamo, da bo še veliko takšnih dni.

 

Andrej Kozjek, 8. a
(šolsko novinarstvo)