Dogodki

 

 
 

Športni zaključek šolanja za učence 9. razredov – tokrat je šlo za las

Kot vsa leta do zdaj so 9. razredi zaključili šolanje v športnem duhu – v ponedeljek, 10. 6. 2019, so imeli turnir v odbojki.
Učenci so sestavili ekipo po svojih željah in presoji. Del ekipe je vadil v sklopu izbirnega predmeta odbojka pod mentorstvom učiteljice Ane Kladnik Leban. Del ekipe pa je bil izbran taktično. Izstopali so trije »velikani«: Jurij Drobež, Žiga Puc in Aleksander Cerar, ki so svojo telesno višino zelo dobro izkoristili v prid ekipe. Tudi Jurijevo znanje ter izkušnje, ki jih črpa na treningih odbojke, ni bilo zanemarljivo. Ostali učenci so bili požrtvovalni in željni zmage ter so zelo hitro delovali kot ekipa, ki se bo borila do zadnjega atoma energije v želji, da premaga zaposlene.
Na drugi strani mreže niso bili nič manj željni zmage hudi nasprotniki – ekipa učiteljev in zaposlenih Osnovne šole Janka Kersnika, ki ima veliko izkušenj, dobrih igralcev, a malo manj treninga in uigranosti.
Igrali so: ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih, Urška Boldin, Alenka Perhavec, Špela Šiftar, Ana Valič, Rok Mahne, Sevludin Halilović, Jan Stanko Černe in Jak Rogel. Vzdušje je bilo res enkratno, saj je dvoboj ekip potekal 3. in 4. šolsko uro in so si tekmo lahko ogledali tudi učenci iz nižjih razredov, učitelji ter ostali zaposleni na šoli. Tako bučne podpore ekipa učencev še ni imela. Žvižganja, vzkliki, ploskanje, kričanje … vse to je bila voda na mlin učencem in taktična poteza, da nas premagajo že pred začetkom turnirja. Ekipa zaposlenih je prva dva niza zmagala. Očitno pa jim je koncentracija v tretjem nizu popustila, saj so učenci na koncu slavili s 25:22. To jim je dalo dodatna krila in motiv. V navalu adrenalina so zmagali tudi 4. niz s 25:23. Sledil je zadnji odločilni niz. Učitelji so se morali dodobra zbrati – nihče ni želel, da bi leta zmage in trdega dela zapravili prav v zadnjih minutah. Uspelo nam je!
Vsi zaposleni in učitelji, ki že leta igramo odbojko in se borimo proti učencem 9. razredov, smo bili mnenja, da je bil ta boj najtežji do zdaj.
Iskrene čestitke devetošolcem in ostalim učencem za navijaški spektakel ter za res borbeno tekmo. Konec tekme smo pospremili z bučnim aplavzom in stiskom rok drug drugemu ter se simbolično poslovili od devetošolcev.
 

Vsem učencem 9. razredov želimo uspešno šolanje tudi naprej in uresničitev zastavljenih življenjskih ciljev.
 

Učitelji športa