Dogodki

 

 
 

Sodelovanje učencev naše šole z Radiem si


Učenci, ki obiskujejo interesne dejavnosti angleški krožek 7, ID8TJA in ID9TJA so imeli v ponedeljek, 28. 1. 2019, priložnost sodelovati pri snemanju oddaje za Radio Slovenia International v angleščini.


Radio Si – Radio Slovenia International je prvi in edini tujejezični radijski program v Sloveniji. Kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija. Poslušajo ga tujci, ki prihajajo v Slovenijo poslovno ali na dopust, in Slovenci, ki jim tuji jezik ne predstavlja komunikacijske ovire. Na RSi uporabljajo slovenščino, angleščino in nemščino, gre pa za 24-urni glasbeno informativni program. 85 % programskega časa polnijo najboljši hiti iz svetovne in slovenske glasbene produkcije, ostalih 15 % je namenjenih aktualnim političnim, kulturnim, gospodarskim in športnim informacijam. Rdeča nit programa so servisne informacije o vremenu, prometu, kulturnih, športnih in turističnih prireditvah. Pripravljajo pa tudi razne oddaje, intervjuje in podobno.


Na šoli smo 6. in 7. šolsko uro gostili Koraba Jorgacieskija s sodelavko, ki vodita radijski projekt Back to School, v katerem so sodelovali naši učenci.


Najprej sta povedala, v kakšni igri bodo učenci sodelovali. Igrali so se igro ugibanja besed. Z njimi sta igro tudi vadila, da so se sprostili in dobili občutek, kaj od njih pričakujeta. Kljub vsemu so učenci bili malo nervozni, a vseeno navdušeni nad snemanjem. Med samim delom so se vidno zabavali. Razdelili so se v pare in vsak par je od voditeljev dobil besedo, ki jo je moral v angleščini predstaviti čim bolj natančno, ne da bi to besedo ali njeno izpeljanko omenil. Ostali učenci so ugibali. Nekaterim je šlo odlično, drugim slabše, vsem pa dovolj dobro, da so njihovi prijatelji besedo uganili.
 

Besede se zdaj vrtijo na radiu Si ob torkih in četrtkih okoli 14.25.
 

Posnetke oddaje lahko slišite, če kliknete na spodnje povezave; posnetke bomo dodajali, tako da bodo na koncu vsi dostopni na šolski spletni strani.

- posnetek 1

- posnetek 2

- posnetek 3

- posnetek 4

- posnetek 5

- Escalatormag. Janja Čolić