Dogodki

 

 
 

Obisk POP TV

V ponedeljek, 4. 3. 2019, smo učenci izbirnih predmetov televizija, šolsko novinarstvo in računalniška omrežja odšli na ogled televizijske hiše POP TV.
 

V stavbi POP TV nas je pričakala gospa Liza, ki nas je nato pospremila do studia, kjer snemajo informativno oddajo Svet. Tam nas je sprejel in pozdravil voditelj oddaje Gregor Trebušak. Povedal nam je, kako je delati na televiziji, kaj počnejo novinarji in kako poteka njihov dan. Z nami je delil svoje izkušnje, ki so bile zelo koristne vsem tistim, ki želijo postati novinarji ali delavci na POP TV.
 

Gospa nas je nato popeljala skozi režijo (redakcijo) in nam predstavila celotno delo in delovanje. Opazili smo kar nekaj znanih televizijskih obrazov. Pokazali so nam tudi studio, kjer snemajo oddaje 24 ur, šport in druge. Sledilo je skupinsko fotografiranje.
 

Na POP TV mi je bila celotna predstavitev in prikaz zelo všeč. Všeč mi je bil tudi Gregor Trebušak, ki je bil zelo dostopen in prijazen. Upam, da ponovimo obisk ali pa obiščemo še kakšen podoben kraj.

 

Ožbej Antonin, 7. a
(šolsko novinarstvo)