Dogodki

 

 
 

Ekskurzija za učence 7. razredov

 

V sredo, 14. 11. 2018, smo se učenci sedmih razredov odpravili na ekskurzijo na Goričko.
 

Ko smo se zbrali pred šolo, smo si razdelili malico in se odpravili na pot. Med vožnjo smo videli veliko geografskih znamenitosti. Vozili smo se skozi predalpske in obpanonske pokrajine.
 

Ogledali smo si grad Grad, ki je med drugim tudi največji grad v Sloveniji. Ima kar 356 soban. Zelo zanimivo je bilo, ko je vodička povedala, da ta grad imenujejo tudi grad iz pepela, saj je zgrajen iz vulkanskega kamna. Na gradu smo igrali tudi različne igre, v katerih so bile sicer punce bolj uspešne, a nič zato, saj smo se imeli zelo lepo.
 

Po ogledu gradu smo odšli na kosilo, po kosilu pa v doživljajski park Vulkanija, kjer smo izvedeli veliko o vulkanih in vesolju. Izvedeli smo tudi, da je na območju današnjega Goričkega približno 3 milijone let nazaj bruhal vulkan. Ogledali smo si tudi dva 3-D filma, kar je popestrilo ekskurzijo. Po tem ogledu smo odšli v muzej Vulkanija, kjer je bilo v vitrinah zelo veliko mineralov in kamnov.
 

Tu se naša pot končuje, imeli smo se zelo lepo in ta ekskurzija je bila zelo zabavna.

Din Ćorović, šolsko novinarstvo

 

 

14. 11. 2018 smo se sedmi razredi odpravili na Goričko.
 

Izpred šole smo se odpravili ob 7.30 in se vozili cele tri ure. Najprej smo si ogledali grad, ki se imenuje Grad. Grad grad ima okoli 365 soban, nekaj izmed njih še ni raziskanih. Mi smo obiskali le nekaj soban. Med ogledom smo igrali razne igre, igrali pa smo fantje proti puncam. Punce so zmagale v vsaki igri. Na koncu ogleda nam je naša vodička pokazala še grajski vodnjak.
 

Ko pa smo končali z ogledom gradu, smo se odpravili v Vulkanijo. To je doživljajski park, ki predstavlja vulkane, kako izbruhnejo in kako nastanejo. Spoznali smo krtka z imenom Oli. Videli smo več videoposnetkov, ki so nam povedali veliko o vulkanih ter o nastanku Zemlje. Potem smo si šli ogledat še muzej, ki je v resnici stara usnjarna, ki so jo spremenili v muzej. Na žalost pa je samo en del usnjarje popolnoma ohranjen.
 

Ekskurzija je bila zelo zanimiva, izvedeli smo veliko novega in poučnega.

Jakob Šuštar, šolsko novinarstvo

 

 

V sredo, 14. 11. 2018, smo se sedmi razredi odpravili proti Goričkem. Šli smo na grad Grad in v park Vulkanija.
 

Zjutraj smo se zbrali pred šolo, se prešteli, dobili malico in odšli na avtobus, ki nas je peljal proti Prekmurju. Med vožnjo smo se pogovarjali in opazovali naravo.
 

Po dolgi in utrjujoči vožnji smo prišli pred grad Grad, tam smo imeli malico. Nato smo šli na ogled in si najprej pogledali dva filma o Goričkem. Vodička nam je veliko povedala o zgodovini gradu. Igrali smo se tudi nekaj iger.
 

Ko smo končali, smo se z avtobusom odpeljali na kosilo, potem pa smo peš odšli do Vulkanije. Tam smo spoznali krtka Olija. Ogledali smo si film o vulkanih, nato smo se pa odpravili za Olijem. V podzemlju smo spoznali veliko novih stvari, a od vseh nam je zagotovo bila najbolj všeč ''vožnja'' z vlakom, ki se je premikal. Nato smo šli v hišo ob Vulkaniji. Tam so nam pokazali vse kamnine, ki so jih našli na Goričkem.
 

Polni znanja smo se vrnili domov.

Ožbej Antonin, šolsko novinarstvo