Dogodki

 

 
 

Pohod na Sv. Primoža nad Kamnikom

19. septembra 2018 smo se 6. in 7. razredi odpravili na pohod na Sv. Primož nad Kamnikom. Najprej smo se razdelili v skupine, si razdelili malico in ob približno 8.30 odpravili.
 

Po dobri uri smo prispeli do vznožja hriba ter zakorakali v hrib. Na poti smo videli travnike, na katerih so se pasle krave. Videli smo kapelico in koze, ki so stale na zidu. Po uri in pol smo prispeli na vrh, ki se imenuje Sv. Primož. Tam smo petnajst minut sedeli, se pogovarjali, jedli in pili. V bližini je bil tudi pes, ki smo ga lahko malo pobožali. Potem so nam pokazali znane kraje v bližini.
 

Nato smo se odpravili nazaj … To je bilo veliko lažje. Med potjo smo ponovno občudovali vse, kar smo videli že na poti navzgor. Ob vznožju nas je že čakal avtobus. Ob 12.45 smo se vrnili pred šolo.

Ožbej Antonin, (7. a),
šolsko novinarstvo

 

 

V sredo, 19. 9. 2018, smo se učenci 6. in 7. razreda odpravili na jesenski pohod. Pot nas je vodila na SV. Primož nad Kamnikom.
 

Strma makadamska pot nas je vodila po številnih ovinkih mimo kapelic, velikih pašnikov, na katerih so se pasle krave, ovce in koze, in mimo manjših vasi. Po dobri uri in pol smo le prišli na naš cilj in tam sta bili cerkev in manjša okrepčevalnica. Na cilju smo pomalicali, se pogovarjali s prijatelji, si z daljnogledom ogledovali daljne kraje in fotografirali. Nato pa smo se odpravili nazaj v dolino. Ustavili smo se pri avtobusih in se odpravili proti šoli.
 

Dan je bil športno obarvan in imeli smo se zelo lepo.
 

Din Ćorović in Jaka Rožič,
šolsko novinarstvo