Dogodki

 

 
 

Tabor 2. b in 2. c v CŠOD Jurček

Tabora v CŠOD Jurček v Kočevju se je udeležilo 32 učencev 2. b in 2. c razreda.
 

Učenci so bili na taboru ves čas aktivni, z zavzetostjo so sodelovali, upoštevali so pravila in niso imeli večjih težav z domotožjem.

 

Realizirali smo načrtovani program dela. Vremenske razmere so nam omogočale nemoteno izvajanje dejavnosti: pohod po mestu Kočevje, nočni pohod, vožnja s kanujem, streljanje z lokom, pohod po gozdni učni poti.

 

Izvedli smo športni dan Pohod po gozdni učni poti in naravoslovni dan Vodni biotop in spoznavanje kraja Kočevje (pomlad).

 

Ker so bile aktivnosti res zanimive in pestre, so nam dnevi na taboru hitro minili.

 

22. 3. 2019 - 3. dan

Zadnji dan smo začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo pospravili sobe in vse lepo spakirali v naše potovalne torbe.
 

Sledile so še zadnje dejavnosti pred odhodom.
 

Dejavnosti iz prejšnjega dne sta skupini Volkovi in Medvedi zamenjali. Skupina Medvedi se je sprehodila po gozdni učni poti in spoznavala značilnosti gozdnega sveta. Volkovi pa so odšli na ogled in raziskovanje Medvedje jame.
 

Po kosilu smo se polni lepih vtisov odpeljali proti domu.

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

21. 3. 2019 - 2. dan

Dan smo začeli s pripravami na zajtrk. Po zajtrku smo uredili sobe in se pripravili na dopoldanske aktivnosti.
 

Razdelili smo se v skupini Medvedi in Volkovi. Medvedi so odšli na ogled in raziskovanje Medvedje jame. Skupina Volkovi je odšla na pohod po gozdni učni poti in spoznavala različne drevesne vrste ter iskala sledi divjih živali. Za spomin smo si naredili odlitek stopinje ene izmed gozdnih živali.
 

Po kosilu smo na razglednice napisali in narisali pozdrave domačim. Popoldan smo se preizkusili v streljanju z lokom in v vožnji s kanuji.
 

Dan smo zaključili s kvizom Male sive celice in druženjem z učenci OŠ Frana Saleškega Finžgarja iz Barkovelj pri Trstu.

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

 

20. 3. 2019 - 1. dan

 

Po uri in pol vožnje smo prišli do doma Jurček, ki stoji na obrobju mesta Kočevje.
 

Tam so nas pričakali učitelji doma in nas prijazno sprejeli. Sledila je malica, saj smo bili že pošteno lačni. Po tem smo bili seznanjeni z nekaj pravili. Za njimi je sledila razporeditev po sobah in urejanje le teh (postiljanje postelj, zlaganje oblačil v omare). Vsaka soba je dobila tudi svoje ime.
 

Po obilnem kosilu smo imeli počitek in igre v sobah. Popoldne je sledil ogled mesta Kočevje. Spoznali smo legendo o gradu in kraljeviču Frideriku, si ogledali največjo cerkev v Sloveniji, ki je zgrajena iz grajskega kamna, in reko Rinžo ter odšli do Kočevskega (rudniškega) jezera. Tam smo lovili sladkovodnega raka jelševca, a žal nobenega ujeli.

 

Po večerji smo odšli na nočni pohod z lučkami. Pot nas je vodila ob robu gozda do razgledne točke, od koder smo videli mesto Kočevje ponoči.

 

Naš prvi dan se je zaključil s pripravo na spanje in pravljico za lahko noč. Nasvidenje do jutri …

 

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.