Dogodki

 

 
 

Športni zaključek šolanja za učence 9. razredov

Tekma v odbojki med učenci in zaposlenimi 

 

Bliža se konec šolskega leta 2017/2018. Učenci 9. razredov so tako rekoč z eno nogo že na pragu počitnic.
 

Tisti pravi zaključek šolskega leta bo prav gotovo valeta in podelitev spričeval.
Na njih pa seveda nismo pozabili tudi športni pedagogi, ki smo jim v torek, 5. 6. 2018, za piko na i pripravili tekmovanje v odbojki. Učenci so lahko sestavili ekipo po svojih željah. Taktiziranje in premišljeno sestavljanje ekipe je bilo skoraj nujno, kajti na drugi strani mreže so jih željni ponovne zmage čakali hudi nasprotniki – ekipa učiteljev in zaposlenih z Osnovne šole Janka Kersnika.
 

Igrali so: Ana Valič, Rok Mahne, Urška Boldin, Ana Kladnik Leban, Alenka Perhavec, Blaž Andrejka, Jan Stanko Černe, Jak Rogel in kot vezni člen ter motivator ekipe – naša ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih. Vzdušje je bilo res enkratno, saj je dvoboj ekip potekal 3. in 4. šolsko uro in so si tekmo lahko ogledali tudi učenci iz ostalih razredov, učitelji ter ostali zaposleni na šoli. Učitelji so dobro začeli in povedli. Ekipa učencev je hitro spoznala, da bo boj hud, borba za žogo pa neizprosna. Kljub vsemu znanju odbojke, ki so ga učenci pridobili v 9. letih šolanja, so morali priznati poraz. Posebna pohvala gre učencem tudi zato, ker so bili za osvojitev sleherne točke pripravljeni narediti nemogoče: metali so se na parket, uporabljali vse možne dovoljene tehnike udarcev, menjali igralce na servisu ter menjali ekipe in to samo z enim namenom – da bi premagali učitelje. Zaposleni v nasprotni ekipi niso bili nič manj zavzeti: odločni so bili, da bo zmaga ostala v šoli in na koncu jim je uspelo. Lahko rečemo, da so učenci kljub porazu na parketu pustili srce.
 

V nadaljevanju smo za popestritev dogodka naredili mešane ekipe zaposlenih in učencev, ki smo jih razdelili po spolu. Neverjetno je, kako je ženski ekipi (učiteljic, zaposlenih ter učenk) za las ušla zmaga proti moški ekipi (učiteljev, zaposlenih in učencev).
 

To je tudi dokaz, da je v življenju pomembna borba, močna želja in motivacija, če želimo doseči zastavljene cilje. Vsekakor pa ne pozabite – sledite svojim sanjam in uspelo vam bo.
 

Vsem učencem 9. razredov želimo uspešno šolanje tudi naprej in uresničitev zastavljenih življenjskih ciljev.
 

Učitelji športa