Dogodki

 

 
 

Obiskal nas je pisatelj Žiga X Gombač

V torek, 6. 2. 2018, nas je na naši šoli obiskal znani pisatelj Žiga X Gombač. Srečanje je potekalo v sklopu Bralnic pod slamnikom. Z njim smo se v knjižnici eno šolsko uro družili učenci 8. razreda in članice knjižničarskega krožka iz 6. razreda. Pisatelj nam je veliko povedal o svojem otroštvu, delu in življenju.
 

Navdušil nas je s humorjem ter predanostjo do pisanja in branja knjig. Spodbudil nas je k ljubezni do knjig. Učenci 8. razreda, Miha, Uroš in Enej so prebrali in povedali obnove nekaterih njegovih knjig in po svoje dokončali zgodbe. Nato sta ga Ana in Matic še intervjuvala. Z veseljem je odgovoril na vsa vprašanja.
 

Povedal je, da se poleg pisanja in branja knjig rad ukvarja tudi s tekom in še z marsičim.
 

Učenka Urša iz 9. r je pisatelju ob zaključku podarila svojo lepo ilustracijo po njegovi knjigi Živa in stiška kneginja.
 

V knjižnici imamo kar nekaj avtorjevih del v zgodbah in stripih: Jastrebov let, Polnočna ujeda, Zgodovina Slovenije v stripu, zbirka Živa iz muzeja, Črno belo, NK svoboda in druge. Vse učence vabimo k izposoji.

 

Eva Zupan in Maša Cerar, 6.b


Srečanje z gospodom Žigom nam bo ostalo v res lepem spominu. Pisatelj je poleg bralne vzpodbude učencem poudaril tudi pomembnost vrednot in zdravega načina življenja, kar vključuje tudi v svoje življenje.
 

Organizatorki Bralnic pod slamnikom, Založbi Miš in ostalim soorganizatorjem se zahvaljujemo za prijeten dogodek. Enako tudi pisatelju Žigu X Gombaču, ki mu želimo še veliko zanimivih izzivov za pisateljevanje.
 

Več o obisku na naši šoli še na naslednji povezavi http://www.bralnice.si/dogodki/naj-zivi-svoboda/


Danica Dolar