Dogodki

 

 
 

Petošolci v šoli v naravi

Četrtek, 12. 4. 2018

Ko smo se zbudili, smo odšli na zajtrk, ki je bil zelo zelo dober. Pojedli smo in se odpravili na bazen. Tam smo se učili plavati kravl, prsno in hrbtno tehniko. Sledila je malica in kratek počitek. Nato smo imeli pouk, zatem pa odlično kosilo. Po kratkem počitku smo odšli še drugič na bazen in utrjevali naše plavalno znanje. V hotelu nas je čakala malica. Ker pa danes ni prenehalo deževati, smo bili popoldne v avli hotela in si ogledali animirani film z naslovom Bikec Ferdinand. Po večerji smo se zabavali in pokazali svoje talente. Nekateri smo pripravili skeče, plesne točke, drugi pa so nas nasmejali z dobrimi šalami. Spat smo odšli z mislijo, da se jutri vrnemo domov. Že komaj čakamo, da vam povemo naše dogodivščine.


Mia, Viktorija in Zoja iz 5. b

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

Sreda, 11. 4. 2018

Zjutraj, ko smo vstali, smo pojedli zajtrk ter ob 8. uri odšli plavat. Po plavanju smo pojedli malico ter se malo spočili. Nato smo se učili o živalih v morju. V hotelu smo pojedli kosilo in še enkrat odšli na bazen. Po plavanju smo imeli orientacijski tek, iskali smo zaklad. Vsi smo imeli dobre rezultate. Po večerji smo šli na sladoled, potem pa na ples. Na plesu so z nami bili tudi učenci iz OŠ Velenje. Imeli smo tekmovanje v najbolj odštekanem stilu in plesu. Zelo smo se zabavali.


Učenke in učenci iz 5. c

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

Torek, 10. 4. 2018

Danes smo zelo težko vstali. Po zajtrku smo se spoznali z novim učiteljem plavanja, ki je bil evropski prvak v plavanju in ima doma že okoli 800 medalj. Po plavanju nam je vrtnarka razkazala rastline in drevesa Debelega Rtiča. Po popoldanskem plavanju smo imeli športne igre. Igrali smo nogomet, košarko, ˝tri korake˝, badminton in odbojko na mivki. Nekateri so bili pravi plezalci na igralih. Zvečer smo si ogledali zelo lep film.


Mija, David in Gašper iz 5. d

 

Po zajtrku smo se odpravili na jutranje plavanje, ki je bilo kar naporno. Naučili smo se skakati na glavo. Po kopanju smo si ogledali lep vrt okoli hotela in poslušali pripovedovanje njihove vrtnarke. Z razglednicami smo se spomnili naših domačih. Po popoldanskem plavanju smo se odpravili na igrišče, kjer smo igrali različne športne igre. Najbolj všeč nam je bilo, da smo lahko oblekli kratke hlače. Večer smo zaključili z ogledom lepega in poučnega filma.


Marija, Ema in Brina iz 5. a

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

Ponedeljek, 9. 4. 2018

Težko pričakovan dan je prišel in polni želj in radovednosti smo se odpeljali proti Primorski. Naš prvi postanek je bila Luka Koper. Tam smo videli in izvedeli mnogo novih in zanimivih stvari. Vlačilci, dvigala, kupi železove rude, silosi, ogromna skladišča … nam niso več tuji, saj sta nam vodiča nazorno pokazala in razložila delovanje in namen le-teh. Z novo pridobljenim znanjem smo nadaljevali pot do Mladinskega zdravilišča Debeli Rtič. Po kosilu smo se preizkusili v znanju plavanja in se razdelili v skupine. Lahko smo že tudi skakali v vodo, se potapljali in pokazali naše plavalno znanje. Pouk je bil malo drugačen in bolj zanimiv kot v šoli. Bili smo ob obali in ob opazovanju valov reševali različne naloge. To je res zabavno! Večer smo zaključili s športnim kvizom, nekateri smo bili bolj spretni pri odgovorih kot drugi. Trije učenci smo si celo prislužili sladoled J.

 

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.