Dogodki

 

 
 

Športni dogodek za 8. razrede

V četrtek, 18. 5. 2017, smo učitelji športa s pomočjo učitelja glasbene umetnosti in ostalih sodelujočih organizirali tekmovanje v badmintonu za 8. razrede. Tovrstno tekmovanje je bilo prav posebno, saj so imeli učenci možnost igrati v parih z učitelji oziroma zaposlenimi. Le-te so izbrali z žrebom. Tako ni bilo nobenega taktiziranja, zgolj dobra volja, a želja po igri ter seveda zmagi ni usahnila, dokler nismo pustili zadnje kapljice potu na tleh.
Primarni cilj je bil športno druženje ter sodelovanje učencev in učiteljev na drugačen način, na način, ki ga nismo vajeni pri vsakodnevnem pouku, kjer učitelji usmerjajo in poučujejo učence. Pri igri eden brez drugega par ne bi mogel osvojiti točke, niza ali celo zmagati.
Učenci, ki so bili izbrani za tekmovanje, so se srčno borili ter ponosno zastopali 8. razrede. Ostali so navijali, držali pesti in bili navdušeni nad samim dogodkom, ki je bil letos organiziran prvič. Prepričani pa smo, da ne zadnjič.
Tudi naša ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih je bila z vrhunsko igro ter odlično telesno pripravljenostjo zgled učencem.
Predanost, borba za vsako točko, oceno v šoli, znanje, zastavljeni življenjski cilj – to naj bo vodilo vsakega posameznika. Skozi prizmo športnih dogodkov se učenci in učitelji povezujemo in spletamo medsebojno zaupanje, ki je ključ dobrega vzgojno-izobraževalnega procesa.
 

V drugem delu so se pomerili med seboj še pari učiteljev in ravnateljica ter poskrbeli za razburljiv zaključek dogodka.
 

Vsem udeležencem oziroma tekmovalcem in navijačem se zahvaljujemo za sodelovanje in navijaško podporo.
 

Kmalu se vidimo na športnem zaključku za 9. razrede, kjer se bomo na podoben način pomerili v odbojki.
 

Jak Rogel