Dogodki

 

 
 

Tabor učencev in mentorjev Zdravih šol Slovenije 1. kroga

Osnovna šola Antona Tomaža Linharta je organizirala srečanje učencev zdravih šol 1. kroga Slovenije. Iz vsake šole sta bila povabljena dva učenca osmih razredov z vodjo Zdrave šole.

 

 

Ob prihodu na OŠ Antona Tomaža Linharta sta naši učenki takoj prepoznali Timoteja, nadarjenega violonista, ki je nastopal v medijsko odmevni oddaji Slovenija ima talent.

 

Učenci in vodje smo se v prvem delu srečanja ločili. Učenci so imeli okroglo mizo na temo dela Zdravih šol, ki se je v letošnjem šolskem letu povezovala s tematiko šolskega parlamenta in rdeče niti Zdrave šole. Vodje pa smo z nacionalno koordinatorko in vodstvom OŠ Antona Tomaža Linharta predelale mednarodne in nacionalne cilje dela ter analizo dela Zdravih šol na nacionalni ravni.

 


Na fotografiji: Nada Šmit (vodja ZŠ OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica), Sonja Šorli (ravnateljica in vodja ZŠ OŠ KDK Ljubljana), Mojca Bevc (nacionalna koordinatorka ZŠ IVZ Ljubljana), prisrčna ravnateljica gostiteljske šole ga. Zlata Rejec in Lilijana Gracar (vodja ZŠ OŠ Janka Kersnika Brdo)

 

 

Ob kulturni prireditvi smo učenci in učitelji začutili močno povezanost in srčnost vseh zaposlenih in učencev šole. Pripravili so nam umetniško bogat in pester program na temo Linharta in zdravih navad.

 

Nato smo skupaj odšli na sprejem k županu Občine Radovljica, ogledali smo si središče Radovljice in njene znamenitosti, Lectarjevo hišo in biodinamični vrt.

 

Vtisi s tabora ZŠ 1. kroga naše učenke Ana Praznik (8. b):

 

V petek, 21. aprila, smo odšli na Osnovno šolo Antona Tomaža Linharta v Radovljici na srečanje Zdravih šol, imeli smo se odlično. Učenci osnovne šole so bili zelo prijazni in smo se hitro ujeli. Ujeli pa smo se tudi z učenci iz drugih šol. Učenci so nam uprizorili prireditev, kjer sta nastopala med drugimi tudi Wild art. Po prireditvi pa smo se učenci pogovarjali o naši prihodnosti. Zelo lepo nas je sprejel tudi župan Občine Radovljica. Odšli pa smo tudi na festival čokolade. Seveda so poskrbeli tudi za pijačo in hrano, tako da domov nismo odšli lačni.
 

Lilijana Gracar