Dogodki

 

 
 

Zimska šola v naravi, Cerkno 2017

9. 2. 2017, 4. dan

Danes smo se zbudili v najbolj mrzlo jutro v tem tednu. Čeprav je bila smuka čudovita, nas je kar pošteno zeblo v roke, zato smo imeli krajše odmore v restavraciji, kjer smo se pogreli s toplim čajem.
Napredek v smučarskem znanju je bil danes najbolj viden. Skoraj vsi smo se že peljali po zahtevnejših terenih, nekatere skupine tudi po najdaljši progi. Po prihodu v dom smo imeli fotolov, zabavno igro, pri kateri smo po skupinah spoznavali mesto Cerkno – no, malo so nam pomagali krajani, ki smo jih srečali in jih prosili za koristne informacije. Učitelji pa so budno spremljali, kako samostojno in odgovorno opravljamo raziskovalno nalogo. Po večerji smo pospravili sobe in pripravili potovalke za jutrišnji odhod. Pred spanjem smo imeli še nastop po sobah, takoj zatem pa še »disco«. Na plesišču smo pustili zadnje atome energije.
Jutri pa izveste potek dogodkov kar v živo. Se vidimo kmalu.

 

Klikni na fotografijo za oglede celotne foto galerije.

 

8. 2. 2017, 3. dan

Sredino jutro je bilo tiho. Učenci so spali, le nekateri so se že zbudili in se tiho pogovarjali. Smučanje in pester program sta nas dodobra utrudila. Misel na nove dogodivščine nam je dala zagon in prav hitro smo bili spet na smučišču. Danes je bila kar gneča, kar ni bilo tako slabo, saj smo lahko vadili hitre zavoje med smučarji. Sončka še nismo dočakali, a ne bomo obupali. Čakata nas namreč še dva smučarska dneva.
Po prihodu v dom smo imeli delavnico Voda in njene skrivnosti ter plezanje na umetni balvanski steni. Kako je bilo to zabavno! Čas mineva hitreje kot bi si mislili, saj je kar naenkrat tu spet večer, ki ga danes kar nestrpno pričakujemo – če boste verjeli ali ne, ker smo tako zaspani. Pred spanjem smo imeli še kviz ter pravljico, potem pa smo smuknili pod tople odeje in ... zaspali.

 

Klikni na fotografijo za oglede celotne foto galerije.

 

7. 2. 2017, 2. dan

V drugi dan smo se zbudili nasmejani in polni novih pričakovanj. Pred smučanjem smo se okrepčali z obilnim zajtrkom, potem pa hitro skočili v svojo smučarsko opremo in krenili na smučišče. Danes smo imeli prav poseben dan, saj nas je obiskala ga. ravnateljica in se z nami večkrat spustila po strminah. Pohvalila je naše smučarsko znanje in predvsem zagnanost, ki smo jo kazali ob vsakem zavoju. Nekateri smo tudi kdaj padli. Ampak saj veste, kaj pravijo – vaja dela mojstra, mojster pa vajo. Danes ni pihalo, bilo je toplo, samo kakšna meglica nam je vsake toliko zastrla pogled na lepo okolico. V popoldanskem delu smo si v Osnovni šoli Cerkno ogledali eko brunarico, izdelovali smo tudi avtomobilčke na iztisnjen zrak ter povezali elektro napravice tako, da so te delovale. Večer smo zaključili s športnimi igricami, ker pa smo bili zelo razvneti, nam je učiteljica prebrala zgodbico, ki nas je prijetno umirila, zato smo zaspali kot angelčki.

 

Klikni na fotografijo za oglede celotne foto galerije.


6. 2. 2017, 1. dan

Naš dan se je uspešno začel že takrat, ko smo do zadnjega kotička napolnili avtobus z opremo in potovalkami, tako da je le-ta kar pokal po šivih. Ko smo prispeli pod smučišče Cerkno, se je začela prava akcija z iskanjem opreme in pripravE na smučanje. Kljub začetnim težavam z zapenjanjem smučarskih čevljev, iskanjem opreme in tisočimi vprašanji nam je uspelo, da smo se končno pripravili na prvo vožnjo z 6-sedežnico. Doživetje je bilo nepopisno – slišali so se kriki sreče, veselja in tudi strahu, a na koncu smo vsi srečno prišli na vrh. Na začetku smo naredili preverjanje iz znanja smučanja, se razdelili po skupinah potem pa smo si že prislužili kosilo. Ko smo si napolnili baterije, se je začelo tisto pravo smučanje. Močan veter in rahlo sneženje nas nista motila. Uživali smo do zadnjega trenutka. Ko smo prišli v CŠOD, smo se razdelili po sobah, ki so zelo lepe in prav vsak ima svoje posebno ime. Imeli smo tudi predavanje o FIS pravilih smučanja. Po obilni večerji je sledil pohod z lučkami skozi mesto Cerkno. Večer se je zaključil ob branju zanimive in smešne zgodbice, ki nam jo je prebrala učiteljica Urša. Takoj zatem smo utrujeni popadali v svoje postelje in pridno zaspali.