Dogodki

 

 
 

Devetošolci so se poslovili


V torek, 14. 6. 2016, je bil poseben dan za devetošolce naše šole, njihove starše in učitelje, saj se je na valeti poslovila generacija 2007–2016.
 

Valeto smo pričeli s slovensko himno v izvedbi Zale Kosmatin Klavžar.
 

Letošnje leto smo se valete učenci in razredničarke lotili na malo drugačen način. Glede na številne pohvale verjamemo, da smo dosegli pričakovanja staršev, starih staršev, bližnjih in daljnih sorodnikov in vsem obiskovalcem pričarali zabavno, prijetno in srčno vzdušje ob koncu njihovega šolanja.
 

Na odru smo lahko videli predstavitev posameznih razredov, ki so se tokrat predstavili osebno in na iskriv, mladostniški način.
 

Dekleta in fantje 9. a so na oder prikorakali kot prvošolčki z rumenimi ruticami in med tem prepevali pesem Naša četica koraka, na odru pa odigrali igrico, ob kateri smo za vsakega, ki je iz igrice izpadel, povedali, na katero šolo odhaja.
 

Učenke in učenci 9. b so izjemni pesniki, saj so se predstavili z rimami.
 

9. c pa nas je navdušil s krasno izvedbo tako imenovane »cup song«, kjer so z udarjanjem vsak s svojo steklenico ob podlago in ploskanjem ob spremljavi glasbe pričarali usklajenost ritmov. Prav tako smo izvedeli, na katero šolo so se vpisali.
 

Na odru je blestelo tudi več posameznikov, ki so nas očarali tako s svojimi glasovi kot tudi plesom in igro, predvsem smo se nasmejali ob tako imenovani »improligi«. Nekatera dekleta so se predstavila z ritmično gimnastiko, druga so plesala hip-hop, Natalija Cerar pa je odlično zapela pesem Unbreak my heart ob spremljavi »bekvokalistk«. Odlično vlogo so odigrali tudi naši napovedovalci.
 

Pohvale in priznanja so prejeli vsi učenci z izjemnim učnim uspehom, zlati učenci in tudi prejemniki bronastih, srebrnih in zlatih priznanj na mnogih učnih in športnih področjih. Za vse dosežke jim še enkrat čestitamo.
 

Devetošolci so se nam predstavili s štirimi plesi: dunajskim valčkom, swingom, tangom in skupinskim hip-hop plesom ter nam oziroma sebi na koncu zapeli skupinsko pesem z naslovom Vsi za enega.
 

Devetošolcem so spodbudne besede za njihovo prihodnost namenili ravnateljica šole, župan Občine Lukovica, predsednik sveta staršev in razredničarke in prav vsi jim želimo, da bi bili v življenju uspešni in zadovoljni, da bi znali prejemati znanje in ga uporabljati in da bi jim bila sreča naklonjena.
 

Tako kot je bila rdeča nit valete njihov moto »Vsi za enega, drug za drugega«, jim želimo, da bi si še naprej pomagali, kadarkoli se bodo v bodoče kje srečali, da bi jim na svetu bilo z rožicami postlano in da bi radi potovali in se veliko novega naučili, da pa bi se kot lastovke, ki so jih spremljale vse od vabila do dekoracije na odru, tudi oni radi vračali domov, tja, kjer imajo korenine, kjer so sprejeti in ljubljeni.


Razredničarke 9. razredov:
Janja Čolić, Sonja Vavpotič in Nataša Berk