Dogodki

 

 
 

Športni zaključek šolanja za učence 9. razredov


Bliža se konec šolskega leta 2015/2016. Učenci 9. razredov so tako rekoč z eno nogo že na pragu počitnic. Tisti pravi zaključek šolskega leta bo prav gotovo valeta in podelitev spričeval.

 

Na njih pa nismo pozabili športni pedagogi, ki smo jim v četrtek, 9. 6. 2016, za piko na i pripravili tekmovanje v odbojki. Učenci so lahko sestavili ekipo po svojih željah. Taktiziranje in premišljeno sestavljanje ekipe je bilo skoraj nujno, kajti na drugi strani mreže so jih željni zmage čakali hudi nasprotniki – ekipa učiteljev in zaposlenih Osnovne šole Janka Kersnika. Ekipo učiteljev in zaposlenih so sestavljali: Ana Valič, Anja Zlatečan, Danica Avbelj, Urška Boldin, Blaž Andrejka, Jak Rogel in kot vezni člen ter motivator ekipe – naša ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih.
 

Vzdušje je bilo res enkratno; dvoboj ekip, ki je potekal 3. in 4. šolsko uro, so si lahko ogledali tudi učenci iz nižjih razredov, učitelji ter ostali zaposleni na šoli. Bučni aplavz, kričanje in navijanje je pospremilo prvo žogo čez mrežo in tekma se je uradno začela. Učenci so dobro začeli in takoj povedli. Ekipa zaposlenih je hitro spoznala, da bo boj hud, borba za žogo pa neizprosna. In res, vse tri nize sta se obe ekipi borili za žogo, kot da je le-ta zaključna. Učenci so pokazali vso znanje odbojke, ki so ga pridobili v 9. letih šolanja, vendar to še ni vse. Za vsako točko so bili pripravljeni narediti nemogoče – metali so se na parket, uporabljali vse možne dovoljene tehnike udarcev, menjali igralce na servisu in to samo z enim namenom – da bi premagali zaposlene. Zaposleni v nasprotni ekipi niso bili nič manj zavzeti, bili so odločni, da zmaga ostane v šoli. Po skoraj uri in pol tekme je bila v 3. nizu zaključna žoga za zmago na strani zaposlenih. Z velikim trudom jim je uspelo zmagati proti težkim nasprotnikom in bučni publiki, ki je bila seveda na strani učencev. Lahko rečemo, da so učenci kljub porazu na parketu pustili srce.
 

Tekma je pustila pečat tudi na mlajših generacijah, saj bo tovrstni dogodek v prihodnjih letih dobil tradicionalno noto. Učenci 8. razredov pa so že stopili skupaj in začeli s taktičnimi pripravami za naslednje šolsko leto, ko bodo imeli priložnost, da rešijo čast 9. razredov in premagajo zaposlene.
 

Vsem učencem 9. razredov želimo uspešno šolanje tudi naprej in uresničitev zastavljenih življenjskih ciljev.
 

Učitelji športa