Dogodki

 

 
 

Projekt Rastem s knjigo uspešno za nami

Prejšnji teden smo z vsemi učenci 7. razreda obiskali Knjižnico Domžale.
Približno dvourni obisk je potekal v sklopu republiškega projekta Rastem s knjigo. V prvem delu druženja so učenci spoznali zgodovino knjižnice, njene bogate dejavnosti in tudi posebnosti.
Seznanjeni so bili s sodobnimi računalniško - informacijskimi možnostmi, ki so tudi bralcem v pomoč pri menjavi in iskanju gradiva ( program cobiss, E – bralnik, vračalnik…).

 

Gospa knjižničarka je učencem v nadaljevanju predstavila projekt Rastem s knjigo.
Knjiga letošnjega projekta je napeta, vzgojno poučna zgodba Iskanje Eve, izpod peresa Damijana Šinigoja. Vsak učenec je knjigo tudi brezplačno prejel za domov.
Učenci so si ogledali krajši film o avtorju, nato pa se sprehodili še med knjižnimi policami.

 

Namen projekta je približati učencem knjigo in knjižnico, vsekakor pa prispevati k boljši pismenosti. Ker le-ta tudi v Evropi ni na zadovoljivi ravni, so si učenci med predstavitvijo ogledali še tovrstni poučni filmček. Ogled je možen na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=I9EQLxwUmwY

Preživeli smo prijetni in zelo poučni urici. Za prijaznost in odgovore na vsa vprašanja učencev se najlepše zahvaljujemo obema knjižničarjema, gospe Nives Podmiljšak in gospodu Janezu Dolinšku. Ker pa je Knjižnica Domžale ravno v tednu našega obiska praznovala 10. rojstni dan, ji želimo vse najboljše, predvsem pa veliko radovednih bralcev.


Danica Dolar