Dogodki

 

 
 

Zimska šola v naravi

Četrtek, 24. 3. 2016

Danes je snežilo, a vseeno smo odšli na smučišče. Sprva je padal mehek, potem pa ledeni sneg. Ko smo se utrudili, smo odšli na malico. Pili smo čaj in jedli sadje.
Na smučišču smo uživali. Vozili smo se s sedežnico, delali različne vaje in včasih tudi padli. Ker že tako dobro smučamo, smo se vse skupine odpravile na nočno smuko. Popoldne nas je obiskal gozdar. Razlagal je o rastlinah in živalih. Vsi smo izvedeli in se naučili veliko novega. Imeli smo tudi igre na snegu. Dričali smo se po hribu, tekmovali v štafetnih igrah in kepali učiteljico. Čaka nas še zabavni večer, spanje in jutri odhod domov.
Starši, pripravite se, veliko vam moramo povedati. Ta teden bi radi ponovili.

 

Gaja Božič
Ela Podlesek
Julija Kranjc

 

Sreda, 23. 3. 2016

Tretji dan smo po zajtrku odšli na smučišče. Bila je megla, zelo je pihalo in sneg je bil leden. Zelo nas je zeblo, zato smo po 2 urah šli na malico in topel čaj. Nato smo smučali še 2 uri. Ko smo se vrnili v Lukov dom, smo pojedli obilno kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa. Potem smo pekli piškote. Imeli smo tudi večerjo in po večerji smo vadili za nastop. Igra, ples, petje … Lahko smo sestavili karkoli.


Po nastopu smo se igrali družabne igre, učiteljica nam je prebrala zgodbo in odšli smo spat.

 

Julija Gabrovec
Petra Drolc
Lejla Prvinšek

In še zimska pesem ...


Ko pokrajino zasneži,
Lukec snežaka naredi.
Še usta, nos in oči,
da snežak se veselo smeji.

 

Ko snežak se že smeji,
Lukec hitro po smuči odhiti.
Postavi jih na strmino
in z njimi odhiti v dolino.

 

Neža Tereza Šircelj

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

 

Torek, 22. 3. 2016

Danes zjutraj smo šli smučat tako kot vsak dan. Popoldne smo imeli dve predavanji. Obiskal nas je policist in nas poučil o previdnosti na smučišču. Nato so nas obiskali še gorski reševalci. Predstavili so nam opremo ter pokazali, kako se odpelje poškodovanca. Spoznali smo tudi načine reševanja v gorah.


Po večerji smo imeli kviz, nato smo pogledali risanko in poslušali pravljico. Ko smo šli spat, smo vsi komaj čakali nov dan.

Larisa Capuder

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

Ponedeljek, 21. 3. 2016


Danes, 21. 3. 2016, smo se odpravili v šolo v naravi na Kope. Med potjo smo imeli postanek za malico. Po skoraj dvourni vožnji smo prispeli v Lukov dom. Prtljago smo odnesli v sobe in razpakirali. Po kosilu smo preverili znanje smučanje. V skupinah smo izvajali različne vaje in s tem pilili tehniko smučanja. Po smučanju smo si vzeli čas za počitek in malico. Sledil je pouk in sestanek. Imeli smo samopostrežno večerjo. Z baklami smo se sprehajali ob robu smučišča ter zraven prepevali in plesali. Po tuširanju je sledilo skupno druženje. Gledali smo risanko in nato odšli spat.

 

Sajra Hadžič
Rebeka Jere

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.