Dogodki

 

 
 

Naši učenci na Radiu Si


Učenci interesne dejavnosti angleški klub so pred časom v šoli posneli gradivo za novo rubriko na Radiu Si “Back to School.”

 

Oddaje sta z njimi posnela Korab Jorgacieski, vodja omenjenega radijskega projekta, in Lidija Petković, ki se mu je tokrat pridružila pri snemanju.

 

Učenci so sodelovali pri igri ugibanja besed.

 

Datumi oddaj na Radiu Si in dostopni posnetki:

 

·         12. 5. 2015 (posnetek)

·         28. 4. 2015 (posnetek)

·         14. 4. 2015 (posnetek)

·         24. 3. 2015 (posnetek)

·         2. 4. 2015 (posnetek)

 

 

Kako je snemanje potekalo?


Preden se je snemanje začelo, sta animatorja z učenci igro vadila, tako da so se sprostili in dobili občutek, kaj se od njih pričakuje. Kljub vsemu so bili učenci zelo nemirni, a vseeno navdušeni nad snemanjem. Med samim delom so se vidno zabavali. Učenci so se razdelili v pare in vsak par je od voditeljev dobil besedo, ki jo je moral v angleščini opisati čim bolj natančno. Paziti je moral, da iskane besede ni omenil, omeniti ni smel niti njene izpeljanke. Ostali učenci so ugibali. Nekaterim je šlo boljše, drugim slabše, vsem pa dovolj dobro, da so njihovi prijatelji besedo uganili.
 

O Radiu Si


Radio Si – Radio Slovenia International je prvi in edini tujejezični radijski program v Sloveniji. Kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija. Poslušajo ga tujci, ki prihajajo v Slovenijo poslovno ali na dopust, in Slovenci, ki jim tuji jezik ne predstavlja komunikacijske ovire. Na Radiu Si uporabljajo slovenščino, angleščino in nemščino, gre pa za 24-urni glasbeno-informativni program. 85 % programskega časa polnijo najboljši hiti s svetovne in slovenske glasbene produkcije, ostalih 15 % je namenjenih aktualnim političnim, kulturnim, gospodarskim in športnim informacijam. Nič več kot toliko, da poslušalci ostanejo na tekočem z aktualnim dogajanjem. Rdeča nit programa so servisne informacije o vremenu, prometu, kulturnih, športnih in turističnih prireditvah. Pripravljajo pa tudi razne oddaje, intervjuje in podobno.

 

mag. Janja Čolić,
mentorica angleškega kluba