Dogodki

 

 
 

Sodelovanje angleškega kluba z Radiem Si


Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost angleški klub, so imeli v ponedeljek, 16. 2. 2015, priložnost sodelovati pri snemanju oddaje za Radio Slovenia International.
 

Radio Si – Radio Slovenia International je prvi in edini tujejezični radijski program v Sloveniji. Kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija. Poslušajo ga tujci, ki prihajajo v Slovenijo poslovno ali na dopust, in Slovenci, ki jim tuji jezik ne predstavlja komunikacijske ovire. Na RSi uporabljajo slovenščino, angleščino in nemščino, gre pa za 24-urni glasbeno informativni program. 85 % programskega časa polnijo najboljši hiti iz svetovne in slovenske glasbene produkcije, ostalih 15 % je namenjenih aktualnim političnim, kulturnim, gospodarskim in športnim informacijam. Rdeča nit programa so servisne informacije o vremenu, prometu, kulturnih, športnih in turističnih prireditvah. Pripravljajo pa tudi razne oddaje, intervjuje in podobno.
 

Na šoli smo 6. in 7. šolsko uro gostili Koraba Jorgacieski in Lidijo Petković, ki vodita radijski projekt Back to School, v katerem so sodelovali naši učenci.
 

Najprej sta se predstavila in povedala, v kakšni igri bodo učenci sodelovali. Igrali so se igro ugibanja besed. Z njimi sta igro tudi vadila, da so se sprostili in dobili občutek, kaj od njih pričakujeta. Kljub vsemu so učenci bili zelo »živčni«, a vseeno navdušeni nad snemanjem. Med samim delom so se vidno zabavali. Razdelili so se v pare in vsak par je od voditeljev dobil besedo, ki jo je moral v angleščini predstaviti čim bolj natančno, ne da bi to besedo ali njeno izpeljanko omenil. Ostali učenci so ugibali. Nekaterim je šlo odlično, drugim slabše, vsem pa dovolj dobro, da so njihovi prijatelji besedo uganili.
 

Ko bo oddaja pripravljena za prenos na radiu, vas bomo o tem obvestili.

 

mag. Janja Čolić,
mentorica angleškega kluba