Dogodki

 

 
 

Gledališka predstava Zgledni sporog

Učenci interesne dejavnosti angleški klub so si v ponedeljek, 29. 9. 2014, ogledali uprizoritev gledališke predstave Zgledni soprog, naslov v izvirniku se glasi An Ideal Husband.
 

Vse nas je presenetil začetek predstave, saj so plesalci v dvorani plesali v ritmu valčka in poloneze. Dramaturško je bila predstava dodelana in izvirna.
 

Po prvem prizoru so bili vsi gledalci prijazno povabljeni na prigrizek v avlo, medtem pa so igralci preuredili celotno dvorano v gledališče.
 

Angleške dame v čudovitih oblekah in "gentelmani" v urejeni opravi so publiko popeljali v 19. stoletje in takratno družbo, katere del je bil tudi avtor igre Oscar Wilde. Ironijo in humor, ki ju je avtor vpletel v dramo, sta večkrat nasmejala publiko. K vzdušju so pripomogli tudi uglajeni, sproščeni in elegantni igralci, ki so se dobro vživeli v svoje vloge. Predstavo so odigrali talentirani dijaki Škofijske klasične gimnazije, navdušili pa so nas tudi dodatki nastopajočih - viktorijanske obleke, urejene in dodelane pričeske, verižice, rože in pahljače.
 

Mentorica
mag. Janja Čolić

Vtisi učencev:

 

V ponedeljek smo si z angleškim klubom ogledali predstavo An ideal husband (Zgledni soprog), ki se je odvijala na Škofijski klasični gimnaziji.
Predstava mi je bila všeč, ker je bila v angleščini in sem se na zabaven način naučila tudi nekaj angleščine. Hkrati pa sem izvedela, kaj poleg učenje učenci počnejo na srednji šoli pri urah angleščine.
Upam, da si bomo v tem šolskem letu ogledali še kakšno predstavo v angleščini.

Miša Šinkovec, 9. c

V ponedeljek, 22. 9. 2014, smo si ogledali predstavo Idealni mož. Predstava mi je bila všeč, ker so imele osebe, ki so nastopale v igri, različne lastnosti in sem se lahko vživel v igro. To je bilo moje prvo srečanje z igro v angleškem jeziku, tako da sem bil navdušen, kako dobro so dijaki odigrali predstavo.

 

Urh Štempihar Jazbec, 9. a