Dogodki

 

 
 

Kunstlanje na Bledu

Kunstlanje se izvaja v okviru dela z nadarjenimi učenci, likovnimi snovalci in kot medpredmetna povezava med umetnostjo in zgodovino ter poglabljanja procesnih znanj.


Obiskali smo Bled, enega najlepših turističnih krajev, ki je pred desetimi leti praznoval častitljivo tisočletnico prve omembe v pisnih virih.


Upodabljanje arhitekture, ki se nanaša na določeno obdobje, se obravnava tudi pri zgodovini. Že pred in zlasti po prvi svetovni vojni se je začel Bled z gradnjo hotelov in vil intenzivno razvijati v prestižno turistično destinacijo. K temu so pripomogle tudi znane osebe, ki so ga obiskovale.


Risarji smo se sami odločili, kaj bomo snovali. Na voljo smo imeli zgradbe ali krajino v celoti – celostno krajino ali posamezne detajle.


Snovalce smo sestavljali sedmošolci, osmošolci in devetošolci. Všeč nam je bilo medsebojno sodelovanje, nasveti mentorja in »starejših slikarjev«.

 

Najlepši motiv je bila prostorska podoba jezera: naravni otoček sredi jezera, turistični čolni – pletne, čolnarna, simbol Bleda na beli skali – grad, labodi s svojimi mladiči, race.


Potrudili smo se in dosegli zastavljen cilj – natančno smo spoznali izrazno moč risarske likovne tehnike.

 

Med samim ustvarjanjem so japonski turisti naredili nekaj zanimivih selfijev z nami.

 

Po končanem delu smo v Pizzeriji Arbor poskusili slastne pice iz krušne peči.


Uživali smo v edinstvenem razgledu na okoliške lepote in jih skušali prenesti na risalne liste.


Bilo nam je lepo , žal pa je bilo vse skupaj prekratko.

 

Barbara Pavlič in Lara Marko, 8. b