Podružnična šola Blagovica

 

 
 

10. obletnica podružnične šole v Blagovici

V letošnjem šolskem letu PŠ Blagovica praznuje okroglo obletnico. V soboto, 2. decembra 2017, smo s prireditvijo z naslovom ˝BISTVO JE OČEM NEVIDNO˝ obeležili 10. obletnico nove podružnične šole. Na prireditvi so nastopili učenci, ki obiskujejo pevski, dramski in plesni krožek, skupaj je na oder stopilo kar 65 otrok. S svojim nastopom so poskrbeli za prav lep in čaroben dogodek. Pevski zbor nas je razveselil s svojim ubranim in igrivim petjem, navdušili so nas učenci dramskega in plesnega krožka s čudovito dramsko-plesno zgodbo za male in velike otroke – Mali princ – in nam poskušali odpreti oči za lepoto okrog nas, ki je žal velikokrat ne vidimo.
Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Lukovica g. Matej Kotnik, ga. ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih in pisatelj Primož Suhodolčan. Veliko je bilo staršev, starih staršev, krajanov ter tudi nekaj bivših učiteljic, ki so poučevale na tej šoli. To nas je še posebej razveselilo. G. župan in ga. ravnateljica sta odkrila ploščo v spomin in zahvalo Tonetu Pavčku, častnemu gostu, ki je pred 10. leti slovesno otvoril novo šolo.
Pred prireditvijo smo pripravili tudi bazar, na katerem smo ponudili izdelke, ki so jih izdelali naši učenci skupaj z učiteljicami in starši. Obiskovalci so lahko nakupovali raznovrstna, izvirna in uporabna darila, okraske za jelko, adventne venčke, nakit, voščilnice, izdelke iz lesa, seveda pa so se lahko tudi posladkali z izvrstnim domačim pecivom in palačinkami. Zbrana sredstva bodo namenjena obnovi šolskega igrišča.
Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali in nam s svojimi prispevki pomagali, da smo uspešno izpeljali letošnji bazar. Posebna zahvala gre glavnemu sponzorju g. Bojanu Gasiorju iz Gostinskega podjetja Trojane za velikodušno donacijo, s katero nam je omogočil, da se bomo obletnice še dolgo spominjali.


Vodja PŠ Blagovica
Mojca Sušec


Klikni na fotografijo za ogled celotne fotogalerije.