Podružnična šola Blagovica

 

 
 

Naravoslovni dan v Živalskem vrtu Ljubljana


V četrtek, 18. maja, smo se učenci PŠ Blagovica odpravili z avtobusom proti Ljubljani v živalski vrt. V avtobusu je bilo veliko veselja, saj so nekateri šli v živalski vrt prvič.
 

Ko smo prispeli, smo že videli živali. Razgledovali smo se po vseh vrstah. Ko smo prišli do žiraf, smo pomalicali in se razdelili v pet skupin. Vsako skupino je vodila vodička. Pri vsaki živali, ki nas je zanimala, nam je povedala kakšno zanimivost ali zgodbo. Pogledali smo zebre, morske leve in opice.
 

Ko smo si te živali ogledali, je bil že čas, da si dve živali ogledamo od blizu. Šli smo v učilnico in se posedli na stole. Prva žival, ki smo jo imeli v roki, je bila bela ptica grlica. Bila je vesela družbe. Ko smo jo vsi pobožali, je bila na vrsti kača. Bil je kraljevski piton, ki smo si ga lahko dali okrog vratu. Nekateri otroci, ki so se bali kače, so premagali strah in pitona pobožali. Vodička se je poslovila od nas.
 

Nato smo šli gledat živali, ki so nam bile najbolj všeč. Na koncu smo se igrali na igralih, nato pa nas je že čakal avtobus in naravoslovni dan v živalskem vrtu se je končal.


Kristina Strojan, 5. d