Podružnična šola Blagovica

 

 
 

Šola v naravi za 4. c in 4. d

 

Petek, 3. 2. 2017

Zadnji dan šole v naravi nas je obiskala ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih, ki je skupaj z nami preživela zadnje trenutke na smučišču Cerkno.

 

 

 

 

 

Četrtek, 2. 2. 2017

 

Predzadnji dan smo imeli na smučišču tekmovanje in prav vsi smo ga uspešno opravili. V dolini smo se preizkušali in zabavali na naravoslovni delavnici, zvečer pa se je vsaka soba predstavila s svojo točko. Dobili smo priznanja za uspešno opravljeno smučanje in na koncu smo se še vsi skupaj poveselili s petjem in plesom na večerni zabavi. Sodeč po komentarjih otrok je bil ta dan in na splošno celotna zimska šola v naravi nepozabna. Več pa vam bodo zaupali sami :)
Se vidimo kmalu!

 

 

 

 

 

 

Sreda, 1. 2. 2017

Danes smo že na sredini naše zimske šole v naravi, kar se je poznalo že zjutraj, ko smo vsi malce težje vstali, kot predhodne dni. Ponovno smo se odpravili na smučišče, kjer je bilo sicer malce megleno vendar smo smučanje uspešno izpeljali. V dolini pa smo plezali po balvanski steni, tekmovali v kvizu skupaj z Osnovno šolo Koseze, ki so prav tako z nami v domu CŠOD, ter pripravljali točke za četrtkovo predstavitev sob.

 

 

 

Torek, 31. 1. 2017

 

Drugi dan nas ni pričakalo tako prijetno vreme kot na začetku, bilo je malce bolj megleno in rahlo je snežilo. To nas seveda ni ustavilo, zagnano smo smučali vsak v svoji skupini in napredki od včerajšnjega dne so že bili vidni, kar se je pokazalo po nasmehih na obrazu. Zvečer je bilo na vrsti raziskovanje Cerknega z igro Fotolov in pogovor o skrivnostih vode. In še preden smo se zavedali, smo že morali v postelje. Dan je res prehitro minil!

 

 

 

 

 

 

Ponedeljek, 30. 1. 2017

 

Lep pozdrav iz Cerknega
Učenci 4. razredov iz PŠ Blagovica in PŠ Krašnja smo preživeli prekrasen dan v Cerknem. Že takoj po prihodu smo se odpravili na smučišče, kjer nas je pričakalo prijetno sonce. Opravili smo začetno testiranje, na podlagi katerega smo se razdelili v skupine in začeli smučati, vsaka skupina s svojim učiteljem smučanja in po svojih zmožnostih. Bila je res lepa izkušnja, še posebno za tiste, ki so stali na smučkah prvič. Po prihodu s smučišča so nas v domu CŠOD Cerkno lepo sprejeli, zvečer pa smo odšli še na sprehod z lučkami. Prvi dan je hitro minil in že se veselimo prihajajočih.


Učenci in učitelji