Podružnična šola Blagovica

 

 
 

»Z roko v roki« na PŠ Blagovica


28. 11. 2015 je bilo sobotno dopoldne za učence in zaposlene na PŠ Blagovica prav posebno.
 

Cel mesec smo se namreč pripravljali na ta dan. Vsak dan v mesecu novembru smo bili v mislih že pri delovni soboti. Zbirali smo ideje in material za našo praznično tržnico, pridno izdelovali voščilnice in komaj čakali, da vse to ponosno postavimo na ogled.
 

Učenci vrtnarskega krožka in 1. razreda so izdelali prav poseben vršičkov sirup, posušili so zeliščni čaj in sivko. Skupaj z učiteljico Gizelo Kosmatin-Ermeny so vse lepo zapakirali in okrasili. Tako je naša šola že mnogo dni pred samim dogodkom prijetno dišala.
 

Drugošolci so skupaj z učiteljico Mojco Sušec v razredu imeli pravo malo tovarno pridnih rok, ki so pripravile celo goro krasnih voščilnic, s katerih je prijazno mahal pravi snežak. Da bi bili večeri še bolj prijetni ob soju sveč, so izdelali tudi svečnike in jih okrasili z zvezdicami, skozi katere prihaja svetloba.
 

Učenci 3. razreda so z učiteljco Marijo Demšar imeli prav posebno nalogo. Pripravljali so namreč svojo prvo gledališko predstavo. Izbrali so si prav posebno – O princeskah in marmeladi. Komaj smo čakali, da smo lahko videli, kako to sploh paše skupaj. Pa ne le to! Poleg vseh priprav na predstavo jim je uspelo izdelati tudi novoletne okraske, voščilnice in lučke, s katerimi si bomo svetili, če pozimi kdaj zmanjka elektrike.
 

Največji, najlepši, najpametnejši ... Saj veste, kdo so to – učenci 4. in 5. razreda seveda. Tudi oni so se skupaj z učiteljico Nino Gale pripravljali na ta dan. Svečnike v obliki solzic so pobarvali z zlato in srebrno temparo, se med izdelovanjem voščilnic naučili risati vilinske znake in vsem skupaj z njimi zaželeli v življenju mir, srečo, zdravje, ljubezen in uspeh.
 

Tudi učiteljica Milena Iglič je imela super idejo in je skupaj z učenci pri pouku gospodinjstva začela pripravljati potratno potico, končali pa so jo učenci v OPB.
 

V OPB so bili tudi pridni in so skupaj z učiteljicami Margaret Godec, Barbaro Duralijo in Mileno Iglič pripravili okrasitev za telovadnico in avlo ter izdelali voščilnice.
 

V petek, dan pred prireditvijo, smo vsi skupaj pričeli s pripravo prazničnega vzdušja. V zraku se je že čudila napetost pričakovanja naslednjega dne.
 

In končno je bila tu težko pričakovana sobota.
 

Naša kuharica, gospa Vida, je hitro po malici pričela s pripravo sokov, kavice in čajev in nato ves čas pridno skrbela, da smo imeli vsega dovolj.
 

Kmalu zatem je po naši avli zadišalo še po čokoladnih palačinkah in piškotih, za kar so poskrbeli člani Društva podeželjskih žena. Mmmmmm, kako radi bi jih pojedli kar sami. Ampak kaj, ko smo morali počakati na svoje goste.
 

Malo pred 11. uro so končno prišli vsi – starši, skrbniki, babice, dedki, sestrice, bratci, prijatelji, znanci, sorodniki in sosedje. Kar naenkrat je bila avla naše šole čisto polna. V ozadju nam je igrala prijetna božična glasba, obiskovalci so klepetali, izbirali med našimi izdelki in se, sodeč po nasmehu na obrazu, imeli prav fino.
 

Ko so bili božični nakupi opravljeni in želodčki polni dobrot, smo vsi skupaj odšli v telovadnico, kjer se je vsak razred predstavil s svojim nastopom. Prvošolčki so pokazali kako se igrajo in izštevajo, drugošolci so se predstavili kot čisto pravi muzikantje in na predstavo povabili teto iz Maroka, tretješolci so končno pokazali, kako pašejo skupaj princeske in marmelada, četrtošolci in petošolci pa so zaplesali odštekan Božičkov ples.
 

Na tem mestu bi se radi zahvalili prav vsem – članom Društva podeželskih žena, ki so pomagali pri pripravi dobrot, vsem obiskovalcem, ki so se pripreditve »Z roko v roki« udeležili v takem številu, in predvsem vam, naši dragi starši, ki ste kakorkoli pomagali in pripomogli, da je bila naša sobota res nekaj posebnega.


Učenci in učiteljice PŠ Blagovica

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.