Podružnična šola Blagovica

 

 
 

Teden otroka v Blagovici


Lepi jesenski dnevi so pripomogli k temu, da smo lahko na PŠ Blagovica ob tednu otroka popestrili dejavnosti.


Ker so bile teme letošnjega tedna otroka igre, so lahko učenci v ponedeljek prinesli svoje igrače in dokazali, da se tudi v računalniški dobi znajo lepo in zanimivo igrati.
 

Naslednji dan je bil sončen, zato smo se odpravili na Golčaj. Med potjo smo sestavili pesmico:

»Dva mala polžka šla sta na Golčaj,
komaj sta čakala, da bosta šla nazaj ...« (Kristina Strojan, 3. d)
 

Mi nismo težko čakali, da bi šli nazaj. Raziskali smo okolico in počivali ob polnih nahrbtnikih. Prvi in drugi razred sta si malo skrajšala pot – do Vrank je bilo zanje dovolj.
 

Tretji dan je bil namenjen družabnim igram. Otroci so pobrskali doma, učiteljice pa v šoli in odkrili smo zanimive in nekoliko pozabljene igre. Ugotovili smo tudi, zakaj se te igre imenujejo družabne – ob njih se pogovarjamo, jezimo, smejimo, veselimo, predvsem pa družimo.
 

V četrtek je bil na vrsti računalnik z vsemi svojimi zmožnostmi. Izkoristili smo ga tako, da je bilo poučno in zabavno.
 

In petek? Imeli smo pravi kino s kokicami in udobnimi blazinami, da smo se počutili prav tako kot v Koloseju.
 

Naših aktivnosti še ni bilo konec. Vrhunec dogajanja je bila sobota, ko so se nam pridružili starši. Kostanjčkov piknik je bil sicer malo drugačen, kot smo načrtovali, ker je letos kostanjeva letina slaba. Zato pa so se toliko bolj potrudile mamice, ki so napekle toliko dobrot, da nam je skoraj zmanjkalo miz. Mamicam se za njihovo delo zahvaljujemo.
 

Ob sladkanju smo izdelovali umetnine iz papirja in jesenskih listov, rezali buče, ličkali koruzo in luščili fižol. Na koncu pa smo se še pomerili v igri med dvema ognjema, zmagali so starši, a kljub temu smo bili srečni.
 

Da je dan tako lepo uspel, ste pripomogli vsi, ki ste prišli. Še posebej pa se zahvaljujemo gasilcem, ker ste nam posodili klopi in mize, in vsem ostalim, ki ste nam jih pomagali postavljati in pospravljati. Zahvalili bi se tudi vodji dejavnosti gospe Gizeli Kosmatin, ki je skrbno vodila priprave na ta dan. Prijetno smo bili presenečeni nad tako veliko pripravljenostjo staršev in krajanov za pomoč in dobro voljo.

 

Marija Demšar (besedilo), Mojca Sušec (fotografije)