Podružnična šola Krašnja

 

 
 

Vaja evakuacije na PŠ Krašnja

Na Podružnični šoli Krašnja je v torek, 22. oktobra 2019, potekala vaja evakuacije. V sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Krašnja, hišnikom Vinkom Klopčičem in vsemi zaposlenimi je vaja v celoti uspela. Ob 9.15 je zagorelo v šoli in na travniku ob šoli. Zaslišala se je sirena in evakuacija se je začela …
 

Zvoki sirene so zvabili v šolo tudi gospo Damjano. Znašla se je v dimu in padla v nezavest. Na srečo so jo opazili gasilci in jo na nosilih prinesli na šolsko igrišče ter ji nudili prvo pomoč.
 

»Po uspešnem reševanju smo »špricali« s cevjo, vrteli ročko za alarm, si pobliže pogledali gasilski avto … Bilo je super! Potem pa še zasluženi krofi! Tega ne bom pozabila …« (Neža Levec)
 

»Kasneje smo lahko preizkušali gasilsko opremo. Potem smo se še sladkali s krofi in sokom …« (Taja Jemc)
 

Požarna vaja se je uspešno končala. Najbolj zasluženi za to so prav gotovo gasilci PGD Krašnja, ki že vrsto let sodelujejo s podružnično šolo.
 

V imenu vseh zaposlenih, učencev, vrtčevskih otrok in njihovih staršev se jim za prikaz reševanja, uspešno izpeljano požarno vajo ter pogostitev iskreno zahvaljujem.
 

Helena Urbanija