Podružnična šola Krašnja

 

 
 

Prireditev za starše na PŠ Krašnja


V sredo, 17. aprila 2019, smo imeli na šoli prireditev za starše. Začeli smo ob 17. uri. Napovedovali sta Taja Jemc in Ema Juteršek. Prvi so nastopili prvošolčki z recitacijama »Zakaj imamo babico in dedka?« in »Kako se oglašajo zvonovi?«. Nato je nastopil šolski pevski zbor, ki nam je zapel pesem »I like the flowers«. Potem so se nam predstavili drugošolci in tretješolci. Sledil je plesni nastop učencev, ki obiskujejo Plesno šolo Miki. Četrtošolci in petošolci so zapeli in zaplesali na pesem z naslovom »Zemlja pleše«. Na violini sta jih spremljali Ema Juteršek in Anja Pervinšek, na klaviaturah pa Marisa Budimlič. Prireditev je zaključil pevski zbor s skladbama »Izlet« in »Pesem plava«. Na koncu si je vsaka mamica izbrala srček in broško.

(Lea Hrovat, 5. c)


Za to prireditev smo se vsi zelo potrudili. (Eva Klopčič, 5. c)


Ko sem prišel domov, sem se preoblekel in počakal do petih. Ko sem prišel v šolo, je bilo v avli zbranih že veliko ljudi. Šel sem v garderobo, si obul copate, šel v avlo, se usedel na blazino in počakal, da se je prireditev začela. (Tilen Šavora, 4. c)


Predstavila sem se z otroškim pevskim zborom in s svojim razredom. Ples mi je bil zelo všeč. Med plesanjem sem se zelo zabavala. (Maša Šinkovec, 5. c)


Najbolj mi je bila všeč točka »Zemlja pleše«. (Luka Ribič, 5. c)


V sredo smo imeli na šoli prireditev za starše. Bilo je zelo fino. Najprej so nastopili prvošolci s pesmijo, zelo lepo so zapeli. S pevskim zborom smo zapeli kar tri pesmi. Potem so nastopili tudi drugošolci in tretješolci ter končno mi, četrtošolci in petošolci, s pesmijo Zemlja pleše. Tudi s Plesno šolo Miki smo zaplesali dva plesa na skladbi La cintura in Charlestone. Tako se je nastop končal. Pred vrati izhoda je mame pričakalo darilo. Moj oči je bil zelo navdušen, zato me je peljal na sladoled. (Anka Drobne, 4. c)