Podružnična šola Krašnja

 

 
 

Prireditev ob slovenskem
kulturnem prazniku v Krašnji


Tudi letos smo na PŠ Krašnja obeležili spomin na največjega slovenskega pesnika – Franceta Prešerna – in pripravili kratek kulturni program, s katerim smo že v sredo opomnili na bližajoči se kulturni praznik. Na prireditvi so sodelovali vsi učenci 4. in 5. razreda.

 Najprej so Marisa Budimlič, Taja Jemc in Eva Klopčič v nekaj besedah predstavile kratek življenjepis pesnika in naštele dogodke v naši občini, ki se jih lahko udeležijo ob kulturnem dnevu. Po poslušanju slovenske himne pa so povabile vse otroke z vzgojiteljicami iz Vrtca Medo ter učence od 1. do 5. razreda ter njihove učiteljice, da si ogledajo eno od zvrsti kulturnih del, ki je čedalje bolj popularna v slovenskem kulturnem udejstvovanju. Zaigrali smo namreč kratko glasbeno uprizoritev, in sicer tako imenovani »MUZIKAL« z naslovom Muca Maca. Pesem je iz zbirke pesmi o Mačku Muriju, ki jo je v originalu napisal Kajetan Kovič, glasbeno pa jo je že pred mnogimi leti predstavila Neca Falk. Priredba za učence PŠ Krašnja pa je delo učiteljice Milene Iglič, ki je tudi pripravila program za prireditev.


 

 

Glavno vlogo muce Mace je odigrala Marisa Budimlič, Murija Anja Pervinšek, Taja Jemc je bila glasbena »pripovedovalka«, vodja orkestra je bila Ela Živković, igrali pa so še Aljaž, Blaž, Maša, Eva, Lea, Max in Luka. Vsi so zelo radi sodelovali, vsem gledalcem, med njimi je bil tudi dedek, ki je prišel gledat nastop vnuka, pa je bila prireditev zelo všeč.

 

Milena Iglič