Podružnična šola Krašnja

 

 
 

Teden otroka


Ob tednu otroka smo na PŠ Krašnja pripravili učencem nekaj razigranih trenutkov za sprostitev in druženje, da bi jim pokazali, kako pomembni in zaupanja vredni so in da jih imamo radi.
 

V svetu otrok bi morali kraljevati smeh, veselje, igra, občutek varnosti in topline, pa žal ni vedno tako. Prav bi bilo, da bi bil »teden« otroka vsak dan.
 

S kredami smo porisali zid ob igrišču, ki je zažarel v pisanih barvah in veselih otroških umetnijah.
 

Ustvarjalci so se pomerili tudi v štafetnih igrah na igrišču.

 

 

 

V torek je bil dan za druženje z otroki iz vrtca. Skupaj smo ustvarjali, se spodbujali in si pomagali –MALI in VELIKI. Ste vedeli, da se svinčnik lahko drži tudi med prsti na nogah in se riše?
 

Riše se lahko tudi pod mizo in na tleh. Oblikovali smo slano testo, se igrali. Spoznali smo tudi tiskarsko prešo in izdelali zanimive monotipije. Poskrbeli smo tudi za naravo in reciklirali papir.
 

 

 

 

 

 


V sredo je bil dan za prijateljstvo. Kako lepo je imeti prijatelja in biti prijatelj, imeti ga rad in biti ljubljen smo spoznali ob predstavi Prijatelji za vedno.
 

 


Telovadili smo tudi z Juvijem in mu pomagali rešiti igrače, ki jih je odnesel grof Grozni, ni pa niti manjkal Just dance …
 

 


Za zaključek prijetnega tedna so starejši učenci v kotičkih brali pravljice mlajšim in skupaj odpotovali v pravljični svet.
 


 

Tanja Krevs