Podružnična šola Krašnja

 

 
 

Ob zaključku bralne značke podružničnih šol


V torek, 15. maja 2018, so se učenci obeh podružničnih šol, ki so letos uspešno zaključili bralno značko, zbrali v telovadnici PŠ Blagovica, kamor je knjižničarka Danica Dolar povabila ustvarjalko Ireno Cerar.

 


Po uvodnem pozdravu vodje PŠ Blagovica Mojce Sušec in knjižničarke Irene Orehek smo prisluhnili zvenu kitarskih strun, na katere je zabrenkala naša petošolka Sara Jemc.

 


Nato pa nas je gostja Irena Cerar po kratki osebni predstavitvi popeljala v svet pravljic. Pripovedovala je o mali miški, ki se je pogumno podala v svet, o ženi, rojeni na kresno noč, o podvigih kmetiča s črnim konjem ter o dečku z zelenim oblakom.

 

 

Vsem zgodbam so učenci pozorno prisluhnili, večini pa so bile bolj všeč tiste bolj napete oziroma kar malo strašne.

 

 

Da pa nas ne bi bilo preveč strah, so srečanje s svojo pevsko točko o veselem pastirju popestrili krašenjski petošolci, za zaključek pa so na uglasbeno pesem o povodnem možu zaplesali še blagovški plesalci.

 

 

Srečanje je bilo zanimivo in prijetno, zato priporočam vsem učencem, da tudi v prihodnjem šolskem letu prijateljujejo s knjigami in si spet prislužijo zanimivo nagrado za osvojeno bralno značko.


Katarina Bergant