Obisk v bolnišnici

Leto je naokoli in zopet smo se odločili, da s programom razveselimo bolne otroke na otroških oddelkih  Bolnišnice Celje.

26. 2. 2009 smo se tja odpravili kar peš. V  sončnem  zimskem  jutru nam je bilo lepo ob misli, da bomo z našim prihodom nekomu polepšali dopoldan.

 

S programom smo pozdravili male bolnike in njihove starše.  Zaželeli smo jim hitro okrevanje na oddelku otroške kirurgije in pediatrije.

Cici otroški zbor jih je s pesmijo popeljal od malega potepuha, ki se je prebudil rano in jo mahnil v svet, do pikapolonice in afriške Atte Katte. Vodila jih je zborovodkinja Mateja Lajh, spremljala pa Ana Ašič. V zbor so vključeni učenci in učenke 1. in 2. razreda, pridružile pa so se jim še tretješolke. Predstavile so jim šolo znanja in šolo neznanja z muzikalom Španska vas. Drugošolki sta se spraševali »zakaj?« in odgovarjali »zato!« ter predstavili pesmico »Sedmerica«.

Vse je povezovala Ana Ašič, ki je zapela tudi svojo pesem - Čokolada.

 

Ob recitacijah in petju so se malim bolnikom zasvetile oči in morda so le za hip pozabili, da so v bolnišnici. To je drugošolkam zatrdila sošolka, ki je ravno tiste dni morala preživeti v bolnišnični postelji. Skupaj so se slikale in ji zaželele, da se čimprej zdrava vrne v  našo novo, veliko, svetlo šolo.

 

Po drugi prireditvi smo se, še vedno  v sončnem dopoldnevu, vrnili v šolo z eno mislijo -  da moramo to še ponoviti!

 

                                                                  Vodja prireditev: Tatjana Oprešnik

Kliknite sliko, če si jo želite ogledati povečano.