logo peca

ŠOLA V NARAVI ZA 7. RAZREDE


Četrtek - Snežna idila

Četrtkovo jutro je bilo kot iz pravljice. Sneg je pobelil pokrajino, snežinke pa so tiho,a vztrajno padale na naša okna. Med učenci se je čutilo navdušenje in nestrpnost, da bodo lahko čim prej odšli na sneg in se zabavali. Po zajtrku smo odšli na smučišče Črna na Koroškem, kjer so učence čakali novi, a zabavni smučarski podvigi. Prav vsi učenci so smučali in se že veselili zadnjega smučarskega dne, ko bodo lahko svoje znanje pokazali na smučarski tekmi. Ker je do popoldneva zapadlo že veliko snega, smo se po kosilu odločili za krajši pohod s krpljami. Po tem pa smo se preizkusili še v disk golfu, športu, ki je pri nas za enkrat še slabo poznan. Ko so učenci strnili in napisali vtise z današnjega dne, je sledila še zabava, ali kot Korošci radi rečejo "gauda".  

 

 

 


Šola v naravi – 3. dan

 

Sredino dopoldne je bilo kot nalašč za smučanje na avstrijski Peci. Sonce je sijalo in nas prijetno grelo na belih strminah. Vsi začetniki so se naučili smučati in voziti po vlečnici, ostali smučarji pa so preko vaj izpopolnjevali svoje smučarsko znanje. Popoldan nam je svoje delo predstavila gorska reševalna služba Ravne na Koroškem. Zvečer smo urili svoje male sive celice s pomočjo kviza, pred spanjem pa je sledilo še druženje ob družabnih igrah.

 


 

Šola v naravi – 2. dan

 V torkovo jutro nas je zbudila glasba po zvočnikih, ki je naznanjala, da je čas za prebujanje. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče Črna na Koroškem. Jutro se je prevesilo v lep in sončen dan, tako da je bilo prav prijetno smučati. Učenci smo pridobivali novo smučarsko znanje in ga tudi uspešno utrdili na belih strminah. Prijetno utrujeni smo se vrnili v dom, a časa za počitek ni bilo veliko. Popoldan smo se namreč preizkusili v orientaciji z GPS. V okolici doma smo iskali določene predmete tako, da nam je učiteljica povedala koordinate, mi pa smo jih s pomočjo GPS naprave morali najti. Po večerji pa je sledilo druženje z učenci OŠ Črna na Koroškem, ki bivajo z nami v domu. Vsaka soba se je predstavila in povedala zanimivost o svojem kraju in šoli. Seveda pa brez vicev in skečev ni šlo. Naučili smo se nekaj koroških besed, a kljub temu slabo razumemo koroško narečje. 


Šola v naravi (1. dan)

Naš prvi dan šole v naravi smo preživeli lepo in poučno. Po udobni namestitvi in dobrem kosilu nas je čakala prva naloga. Zakuriti smo morali ogenj, pri čemer je bilo potrebno upoštevati pravila kurjenja v naravi. Čeprav naloga ni bila enostavna, nam je na koncu nekako uspelo, da smo si lahko spekli jabolka. Večerno druženje pa je potekalo ob družabnih igrah in predstavitvi FIS pravil.