TEHNIŠKI DAN - EVROPSKA VAS

 

 

1.A

Učenci 1. a razreda pod vodstvom učiteljic Tatjane Oprešnik in Mateje Lajh so izdelovali maketo Cipra z obzidjem. Za vzdušje je poskrbela dobra ciprska glasba. Naredili so tudi želve in letala. Učencem je o spoznavanju Cipra bil najbolj zanimiv podatek, da se ta otoška država deli na dva dela.

 

Maja Gajšek in Klara Planko

 

 

 

 

1.B

Učenci 1. b razreda z učiteljicama Matejo Štor in Ivico Plešnik so izdelovali želve karete in zastavo Cipra. Učenci so uživali ob pestrih znamenitostih Cipra, najbolj zanimivi pa so jim bili ciprski grad, mozaiki in amfiteatri.

 

Maja Gajšek in Klara Planko

 

 

 

IMG_4974.JPG

 

IMG_5006.JPG

 

2.A

Učenci 2. a razreda so pod vodstvom učiteljic Alje Žekar in Vesne P. Marolt izdelovali morje in iz odpadnega materiala priljubljene želve karete.

Maja Gajšek in Klara Planko

 

 

 

IMG_4973.JPG

 

2.B

Učenci 2. b razreda so z učiteljicama Adrijano Mlinarič in Tjašo Centrih izdelovali ciprske želve. Najbolj zanimiv jim je bil podatek, da je Ciper tretji največji otok v Sredozemskem morju.

Maja Gajšek in Klara Planko

 

 

 

IMG_4970.JPG

 

3.A

Učenci 3. a razreda so z razredničarko Natašo Kerznar pobližje spoznali grško abecedo in si izdelali slovar grških besed. Najbolj zanimiva jim je bila informacija, da se Ciper deli na severni in južni del, prevzele pa so jih ciprske plaže, hoteli in morje.

Patricija Selič in Nika Verhovšek

IMG_4878.JPG

 

 

 

 

 

3.B

Učenci 3. b razreda so z učiteljico Evo Ambrož izdelovali plakat o Cipru, mozaike, okrasne lončke in ladje. Ciper jih je navdušil s samim mestom, morjem in himno.

Patricija Selič in Nika Verhovšek

 

 

 

 

 

 

IMG_4980.JPG

 

4.A

Učenci 4. a razreda so pod vodstvom učiteljice Nataše Hartman izdelovali koledar o Cipru. Pri predstavitvi Cipra so jih najbolj prevzele plaže, cerkve in ladijski muzej.

Patricija Selič in Nika Verhovšek

 

 

 

 

 

4.B

Učenci 4. b razreda so z učiteljico Vlasto Prevolšek izdelovali uporabne škatlice, okrašene s ciprskim napisom. Pri spoznavanju države so jim bile najbolj všeč plaže in morje.

 

Patricija Selič in Nika Verhovšek

 

 

 

 

 

 

 

5.A

Učenci 5. a razreda so z razredničarko Nevenko Brežnik ustvarjali iz das mase. Izdelali so želvice in ploščice s ciprskimi motivi.

Klara Planko in Maja Gajšek

IMG_4893.JPG

 

IMG_4890.JPG

 

IMG_4932.JPG

 

IMG_4933.JPG

 

5.B

Učenci 5. b razreda so z učiteljico Sergejo Lončar izdelovali ciprske kovance in želvice, učili pa so se tudi tradicionalni ciprski ples. Najbolj zanimivo jim je bilo, da se je Ciper priključil EU isti dan kot Slovenija.

Klara Planko in Maja Gajšek

 

 

 

 

5. AB

Petošolci so pod vodstvom učiteljic Aleksandre Velenšek in Rosane Breznik izdelovali še ciprske zastave, učili pa so se tudi ciprsko himno. Najbolj zanimiva jim je bila peščena plaža.

 

Klara Planko in Maja Gajšek

 

 

 

 

IMG_4931.JPG

 

6.A

Učenci 6. a razreda so pod vodstvom učiteljic Sabine Hriberšek in Tanje Remih izdelovali kažipot evropskih glavnih mest. Ciper jih je najbolj navdušil s hoteli in plažami.

 

Patricija Selič in Nika Verhovšek

 

 

 

 

 

 

 

 

6.B

Učenci 6. b razreda so z razredničarko Matejo Rokavec izdelovali turistični vodnik Cipra. Najbolj jih je navdušila Afrodita, boginja ljubezni in lepote, ki se je rodila ravno na tej otoški državi.

Klara Planko in Maja Gajšek

 

 

 

 

IMG_4938.JPG

 

IMG_4941.JPG

 

DELAVNICA: Maketa Cipra

MENTOR: Bojan Rebernak

Učenci so izdelali maketo Cipra, kjer so se osredotočili na turško in grško razdelitev. Naredili so tudi papirnate puzzle Cipra. Učenci so zelo uživali ob poslušanju glasbe znanega pevca Georga Michaela, ki ima ciprske korenine.

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

 

 

DELAVNICA: Turizem na Cipru

MENTOR: Janez Goršič

Učenci so izdelali plakat o turizmu na Cipru, ki je glavni vir dobička te otoške države.

 

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

 

 

DELAVNICA: Ciper in šport

MENTORICA: Metka Irgolič

Učenci so izdelali plakat o najbolj poznanih ciprskih športnikih, njihovih dosežkih in tamkajšnjih najbolj priljubljenih športih.

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

 

 

 

IMG_4962.JPG

 

IMG_4963.JPG

 

DELAVNICA: Zemljevid in znamenitosti Cipra

MENTOR: Andrej Plešej

Učenci so risali zemljevid Cipra z njegovimi značilnostmi.

 

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

 

 

IMG_4959.JPG

 

DELAVNICA: Spominki

MENTORICA: Jana Draksler

Učenci so izdelovali zastavice, krožnike in magnete s ciprskimi motivi.

 

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

 

 

 

DELAVNICA: Likovna delavnica

MENTOR: Cveto Prevodnik

Učenci so izdelovali napis za stojnico, ki vsako leto stoji v mestu. Napis bodo okrasili z različnimi risbami in izdelki. Učence so pri spoznavanju Cipra najbolj navdušile odročne plaže.

 

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

 

 

 

 

 

 

DELAVNICA: Grški miti in Afrodita

MENTORICA: Suzana Strohmaier

Učenci so ustvarjali na temo pestrih grških mitov, še posebej pa jih je navdušila Afrodita, boginja ljubezni in lepote.

Iza Kragl, Lara Ratej, Neža Arnol

IMG_4925.JPG

 

IMG_4926.JPG

 

IMG_4927.JPG

 

DELAVNICA: Novinarska delavnica

MENTORICA: Janja Đaković

Učenci so najprej bolje spoznali otoško državo Ciper. Nato so obšli vse razrede in učence v delavnicah povprašali, kateri podatek o Cipru jim je najbolj zanimiv in kaj bodo izdelovali. Zbrane podatke so ubesedili, dodali fotografije, ki so jih posneli, in vse skupaj pripravili za spletno stran šole.

 

Iza Kragl, Neža Arnol in Lara Ratej

 

IMG_4982.JPG

 

 

Foto: Matjaž Rozman