SKRBIM ZA ŽIVALI

 

 

SKRBIM ZA BOLTA

 

Bolt je naš maček. Je črne, sive in bele barve. Je hišni muc. Za našega muca skrbiva Filip in jaz. Dvakrat na dan mu damo hrano in svežo vodo.

 

Ema Stegu

 

 

SKRB ZA ŽIVAL

 

Če bi imela žival, bi skrbela zanjo tako, da bi jo hranila in vodila na sprehod. Nato bi se z njo igrala. Tako bi bila moja žival vesela.

 

Silena Ejup

 

CAY IN DAYSI

 

Doma imamo mačka in psa. Mačku je ime Daysi, psu pa Cay. Daysija je Sara našla na ominem vrtu pred dvema ali tremi leti. In smo ga vzeli domov. Ne pusti se božati tako kot Cay. Ko je lačen, ugrizne. Caya smo kupili na Slovaškem. Star je dve leti. Hodi na frizbi tečaj. Sara mu frizbi meče vsak dan. Cay spi s Saro v postelji pod odejo.

 

Žana Košenina

 

 

SKRBIM ZA ŽIVAL

 

Imam Lupija, ki je maček. Je oranžne barve. Rad lovi miši in podgane. Pleza po drevesih. Je že star maček in nič se mu ne ljubi. Ne smeš ga božati po hrbtu.

 

Ajda Lazar

 

 

ŽELVA

 

Imam želvo. Ime ji je Mikica. Zelo jo imam rada. Je rakce in brikete. Včasih tudi lahko je meso. Rada jo opazujem. Zelo je radovedna in živahna.

 

Klara Manca Čanžek

 

 

ZLATA RIBICA

 

Za mojo ribico skrbim tako, da ji vsak dan dam hrano. Če grem kam prespat, ji dam tabletko. Včasih ji očistimo akvarij. V akvariju ima kamne in umetno travo.

 

Patrik Božiček

 

MOJ MUC

 

Imam muca Murija. Je črn. Zjutraj dobi mačjo konzervo in svežo vodo, zvečer pa klobase. Potem spi. Ko se zjutraj zbudi, se igrava in loviva, potem pa gre ven k ostalim mačkom. Zelo radi se igrajo.

 

Zarja Vidmar

 

 

MOJ HRČEK

 

Imam hrčka. Ime mu je Miki. Star je eno leto. Je pritlikav, siv in prijazen. Rad vozi kolo. Vsi lepo skrbimo za njega. Ima ostre zobe in boli, če ugrizne.

 

Matevž Ozvatič

 

 

MOJ MUC

 

Imam muca. Kličem ga muc. Zjutraj je najraje pred vrati ali pod balkonom. Popoldne pa je med korenjem in peteršiljem. Najraje je zraven dedija. Skoraj vedno je zraven mami, ko razobeša perilo. Rad se potepa. Obišče sosedo, čeprav ima psa. Je zelo dober lovec. Mami ga je videla, kako je ulovil martinčka. Sploh ni izbirčen.

 

Gregor Špan

 

MOJI MUCI

 

Imam dve muci. Ime jima je Breskvica in Pikica. Spremljata me na avtobus. Če sem sama doma, me zabavata. Za dan živali jima bom naredila figurico. Pikica se rada igra s kamenčki. Radi imata brikete Whiskas junior. Drugih ne marata. Obe sta igrivi. Skačeta za metulji. Lovita martinčke in voluharje. Nimata se preveč radi, čeprav se skupaj igrata. Sta najboljši muci.

 

Zala Zupančič

 

 

MOJA DOMAČA ŽIVAL

 

Moja žival je činčila. Ime ji je Čili. Zanjo skrbim tako, da ji vsak večer dam hrano in jo vsako jutro vzamem iz kletke.

 

Klavdija Jazbec

 

 

Copyright Š 2010 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: