PRAVLJIČNA NOČ NA OŠ FRANA KRANJCA

 

Na osnovni šoli Frana Kranjca smo že drugo leto zapored, pod vodstvom mentoric Klavdije Krbavac in Anje Kunej, priredili Noč branja z naslovom Pravljična noč.

Z učenci drugih in tretjih razredov smo se zbrali v petek, 20. 4. 2012, v pravljičnem gozdu. Skozi pravljične dogodivščine sta jih vodila in usmerjala Zajček in Čebelica. Za vstop na nočno pustolovščino so morali otroci prinesti svojo najljubšo knjigo. Vse pa se ni vrtelo samo okoli knjig. Pustolovščina se je začela ob 17. uri z velikim sprejemom na gozdni jasi, kjer so se otroci spremenili v živalce našega gozda. Najprej so otroci ustvarjali v delavnicah. Po napornem delu jih je čakala prava gozdna večerja, po njej pa razburljivo iskanje skritega zaklada. Ker so mladi raziskovalci uspešno rešili vse naloge, jih je pot pripeljala do telovadnice, kjer jih je čakal pravljični zaklad – lutkovna predstava Žabec in njegovo srce, ki so jo izvrstno odigrali člani prostovoljnega lutkovnega društva Smeško iz Celja. Po predstavi jih je na gozdni jasi čakala čajanka in sladke dobrote. Ta večer smo izbirali tudi naj knjigo in težko pričakovali skupno spanje ter branje z naglavnimi svetilkamiv telovadnici.

V soboto zjutraj smo se po jutranji telovadbi in obilnem zajtrku spet zbrali na gozdni jasi, kjer sta otrokom za pridno sodelovanje in ustvarjanje Čebelica in Zajček podelila priznanja.

 

Klavdija Krbavac, Anja Kunej