ŠOLA V NARAVI V BAŠKI

 

 

Od 6. 9. do 10. 9. 2011 se je 34 učencev 5. a in b razreda OŠ Frana Kranjca Celje udeležilo poletne šole v naravi v Baški na otoku Krku. V naši izmeni so bili še učenci 5. razredov iz OŠ Hudinje.

V 5 dnevne aktivnosti je bil vključen 20 urni tečaj plavanja, vožnja z ladjo, ki ima stekleno dno, do otoka Zečevo, ogled potapljača in morskega dna, obisk akvarija, nočni ogled mesta Baške, uporaba notranjih hotelskih bazenov za neplavalce, pohod k cerkvici sv. Ivana, od koder je čudovit panoramski razgled na Baško, kolesarjenje, športne igre, spoznavni večer s plesom, šolske delavnice: pisanje dnevnikov, varno s soncem, glasbena delavnica, male sive celice, kamenčki oživijo in še kaj.

 

Cilji so bili doseženi, saj so vsi učenci nadgradili svoje znanje plavanja in vsi postali plavalci. Med šolama smo dobro sodelovali, tkali nove prijateljske vezi, predvsem pa se pri vsaki stvari učili samostojnosti in izkušenj za življenje.

 

Pri plavanju so naši  učenci dosegli naslednje rezultate:

5 x zlati delfin, 22 x  srebrni delfin,6 x  bronasti delfin in 1 x delfin.

 

Učenci in pedagoški kader smo mnenja, da je šola v naravi v Baški popolnoma uspela in da jo je vredno vzeti za »svojo«, ponoviti drugo leto in še ostala leta.

Hvala vsem, ki ste nam omogočili in pripomogli k uspešni izvedbi, predvsem direktorju Miju Zorku in pedagoškemu vodji Toniju Ojsteršku ter vsem plavalnim učiteljem in učiteljicam. Če ne verjamete, si poglejte še fotografije na blogu: CELEIA d.o.o., šola v naravi v Baški, OŠ Frana Kranjca in OŠ Hudinja.

 

           Metka Irgolič, vodja šole v naravi na OŠ Frana Kranjca Celje

 

Copyright Š 2010 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: