Zaključna prireditev Dobrih vesti je vsakoletni – letos že 5. – tabor v Senovem, ki so se ga udeležili trije učenci 7. razreda, tudi sicer avtorji pesmi, ki so izšle v skupni zbirki z naslovom Vsako prijateljstvo je pesem. Tukaj je nekaj njihovih razmišljan o doživetjih na taboru.

 

 

 

V okviru projekta Dobre vesti smo se trije izbrani sedmošolci odpravili na tabor, ki je trajal 3 dni. Bilo je super. Spoznali smo veliko novih prijateljev, Senovo in njegove značilnosti ter še mnogo ostalih stvari. Bilo je poučno in kljub temu zelo zabavno. Takšnega prijetnega dogodka se ne pozabi kar tako.

 

                                                                                                  Andraž Pušnik, 7.b

 

 

Od 2. 6. 2011 do 4. 6. 2011 je v Senovem potekal zaključek projekta Dobrih vesti. Sodelovalo je 9 šol iz Slovenije. Dobre vezi in druženje sta nas povezala v prijateljstvo. Prvi dan smo se bolje spoznavali in si gradili skupne cilje. Ob koncu dneva pa so nas v avli šole pričakali naši gostitelji, pri katerih smo prespali. Naslednji dan smo preživeli večer ob kruhu iz krušne peči. Zadnji dan pa smo se odpravili v Pišece, kjer smo si ogledali hišo Maksa Pleteršnika, grad ter repnico. Dnevi so hitro minevali: vsak dan so bile razne delavnice

(kaligrafija, likovna delavnica, analiza poezije…) in druženje.  Tabor je bil zelo zanimiv in poln novih vezi med prijatelji, saj smo jih ogromno spoznali, si izmenjali telefonske številke ter mail-e. Nova vezi so stkala nova prijateljstva.   

 

                                                                                                       Zoja Zorko, 7.b

 

 

Na taboru sem se imela lepo. Prvi dan smo se razdelili v tri skupine, ki so krožile po treh delavnicah. Imeli smo tri delavnice:

- plesno delavnico, kjer smo pripravili plesno točko, s katero smo nastopili v četrtek zvečer ob krušni peči;

- likovno delavnico, kjer smo na neko pesem iz pesniške zbirke Majnice naredili lepljenko, v skupini, kjer sem bila jaz, smo naredili lepljenko, kako naj bi izgledal naš matematični zvezek;

- literarna delavnica, kjer je vsaka skupina obravnavala drugo pesem, mi smo obravnavali pesem z naslovom Zvezek z zvezo. Razdelili smo se v dve skupini – ena, ki se je strinjala s pesnikom, ter druga, ki je nasprotovala, da ni čisto vse brez veze itd., potem pa smo si razdelili pesem ter se pripraviti na četrtkovo »okroglo mizo«.

Ko smo zaključili z delom v delavnicah, so nas seznanili z vrstniki, pri katerih smo bivali dva dni.

V četrtek  smo imeli kaligrafsko delavnico, kjer smo se naučili uporabljati pero ter napisati nekaj črk. Potem smo imeli okroglo mizo, kjer smo deklamirali svoje pesmi ter o njih razpravljali … Popoldne smo se spet razdelili v tri skupini, kjer smo izdelali označbo za knjigo, pobarvali in sestavili ostržka ter se pogovarjali o življenju.

Zvečer smo se vsi udeleženci, naši gostitelji ter mentorji zbrali pri slavni krušni peči, kjer so nam predstavili narodno nošo.

V petek pa smo se odpravili na izlet v Pišece.

Ta tabor mi bo vedno ostal v spominu, saj sem doživela veliko novega.

 

Klara Drofenik, 7.b