VABILO!   

Celje, 01. 04. 2010

 

7. aprila vsako leto obeležujemo svetovni dan zdravja. Ob letošnjem dnevu nas želi Svetovna zdravstvena organizacija še posebej opozoriti na zaščito zdravja prebivalcev mest, zato so kampanjo poimenovali ˝1000 mest, 1000 življenj˝.

 

V dvoranah Narodnega doma bodo dopoldan predavanja, podpis slavnostne izjave slovenskih županj in županov v podporo zdravju naklonjenih in varnejših mest ter okrogla miza s predstavitvami dobrih praks. Dopoldan se bodo v mestu dogajale tudi različne dejavnosti. Osrednja prireditev bo na prostem pred Muzejem novejše zgodovine Celje, ki se bo zaključila z medgeneracijskim pohodom do »Visečega mostu«.

 

Na naši šoli bomo imeli ta dan naravoslovni dan Dan zdravja. Dogajanje bomo popestrili  z različnimi delavnicami, predavanji, športnimi aktivnostm, degustacijami in meritvami holesterola, krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Dejavnosti bodo potekale od 8. do 12. ure.

 

K sodelovanju ste vabljeni tudi starši, starejši krajani (KS Pod gradom in KS Aljažev hrib) in malčki iz vrtca Anice Černejeve, enota Hribček.

 

Ravnateljica

Danica Šalej