TEHNIŠKI DAN - IZDELKI ZA NOVOLETNI BAZAR

 

 

 
  DEVETI_RAZRED_IN NJIHOVI_IZDELKI   Snežaki 1. razred  
Tehnični dan 3.razred  

Izdelki učencev 7. razreda

  Le kaj so izdelali učenci iz 4.a
 

TEHNŠKI DAN

5. razred

  OSMI_RAZRED_IN NJIHOVI_IZDELKI  
    Učenci 2. a in 2. b    

DEVETI_RAZRED_IN_NJIHOVI_IZDELKI

DEVETI A RAZRED IN NJIHOVI IZDELKI

V devetem a razredu so dečki delali dekorativne podstavke za sveče, deklice pa so izdelovale voščilnice. Po izjavah sodeč, je bilo vzdušje veselo. Ko sem jih vprašala, če bi kaj spremenili, so bili enotnega mnenja, da ne bi. Zadovoljni so bili z učiteljico, ki jih je vodila in usmerjala. To je bila v tem primeru njihova razredničarka, Aleksandra Velenšek. Pravijo, da so se v njeni družbi imeli super in da je lepo pripravila program. So mnenja, da so jim izdelki lepo uspeli. O ceni izdelka še niso povsem prepričani, pravijo pa da bo nekje med 1-3 €. Idej so se zamislili sami. Material je priskrbela učiteljica, tako da ni bilo potrebno nobenemu učencu prispevati nič.

 

DEVETI B RAZRED IN NJIHOVI IZDELKI

Deveti b razred je imel tehniški dan, kjer so  izdelovali magnetke iz fimo mase, ovite v celofan papir in voščilnice z angeli. Pravijo, da je bilo vzdušje enkratno. Všeč jim je bila spremljava glasbe in praznično vzdušje, le posamezniki so mnenja, da je bilo na koncu malce dolgočasno.  Spremenili ne bi nič. Njihova voditeljica je bila njihova razredničarka Mateja Rokavec. Z njo so bili zelo zadovoljni in pravijo, da jih zna zabavati. Cena izdelka na novoletnem bazarju bo znašala 1 €.  Idejo za izdelek so dobili v reviji, ki je bila priložena časopisu. Na novoletnem bazarju bodo naprodaj le magnetki, saj so voščilnice izdelane za šolsko osebje. Na končne izdelke so zelo ponosni.

                                                                                  Kaja Vidmar, 8. b


Izdelki učencev 7. razreda

      Izdelki učencev 7. a

Učenci 7. a so izdelali 5 različnih izdelkov. Razdeljeni so bili v 5 skupin in sicer: v 4-ih skupinah so bili fantje in v eni skupni so bile punce. Punce so iz das mase izdelovale raznovrstne okraske in vse to s pomočjo modelčkov za peko piškotov ter novoletne  voščilnice. Fantje so izdelali tako voščilnice iz testa, okraske iz volne in angelčke iz papirja kot tudi obeske za na smreko ali za kaj drugega. Imeli so se imenitno in zelo so  se zabavali.

                                                    Sandra Krošl, 7. a


OSMI_RAZRED_IN_NJIHOVI_IZDELKI

 OSMI A RAZRED IN NJIHOVI IZDELKI

Izdelovali so snežake, miške, dekorativne svečke ter okraske za na smreko.

Odločili so se, da nam zaupajo potek izdelovanja snežakov.

Za izdelavo potrebuješ najmanj dve krogli iz stiropora, manjše drevesne veje, orehovo lupino ter črn flomaster.

Ko imaš vse pripravljeno, vzameš dve krogli iz stiropora ter ju skupaj  zlepiš. Nato vzameš dve manjši drevesni veji ter ju prilepiš na eno od krogel v obliki rok, zatem pa še na snežakovo  glavo prilepiš lupino oreha. Narišeš še oči, usta, nos in gumbe.

Pravijo, da je bilo vzdušje čudovito, zelo so se zabavali ob delu. Takih dni si želijo še več.

 

OSMI B RAZRED IN NJIHOVI IZDELKI

Izdelovali so škatlice in božičke.

Odločili so se, da nam zaupajo potek izdelovanja škatlic.

Potrebuješ papirnate robčke prazničnega motiva, lepilo za papir, karton, alfa nož ter pisala.

Ko imaš vse pripravljeno, izrežeš štiri kvadratke iz kartona, jih sestaviš v obliki škatlice ter jih zlepiš. Papirnate robčke prilepiš na škatlice ter počakaš, da se vse skupaj posuši.

Pravijo, da je vzdušje enkratno. Ob delu so se zabavali ter poslušali glasbo.

 

                                                                                  Janja Jurak, 8. a                 


Le kaj so izdelali učenci iz 4.a

  Le kaj so izdelali učenci iz 4. a???

Učenci so za novoletni bazar izdelali veliko stvari. Povedali so, da jim je idejo dala učiteljica in da jim je bila ideja zelo všeč. Izdelali so svečnike iz slanega testa, obeske iz das mase, na katerih je bil motiv cerkve ali hiše in smrekice, ki so jih izrezovali iz krogov. Povedali so tudi,da so se za izdelke zelo potrudili in da upajo, da jih bodo čim več prodali. Nikakor niso mogli izpustiti dejstva, ki so ga povedali z velikim veseljem, in sicer da so postavili smrekico! Na njo so obesili okraske iz prejšnjih let in tiste okraske, ki so jih izdelali sami. Tako se je pri njih že začel praznični čas.

              Sandra Krošl, 7. a  


                      Snežaki 1. a

V  1. a razredu so na tehniškem dnevu izdelovali snežake in novoletne obeske. Delali so po skupinah in si menjavali delo. Idejo je dobila učiteljica Tatjana Oprešnik. Delo jim je bilo zelo zanimivo in so se ob njem zabavali. 

 

 

    Snežaki, smrečice, voščilnice…

       

V 1. b so izdelovali veliko različnih izdelkov. Delali so svečnike, snežake, smrečice in voščilnice. Delo je potekalo po skupinah in so si ga menjavali. Idejo je dobila učiteljica Mateja Štor in jim je bila zelo všeč.

                                                                                                  Janja Nardin, 7. a

 


Tehnični dan 3. razred                     Hiške iz 3. a …

 

Učenci  3. a razreda so izdelovali hiške in skrinjice. Vsak posameznik je naredil enega ali več izdelkov.  Delo jim je bilo zelo všeč in  ponosni so na svoj končni izdelek. Učenci so izdelovali 2 šolski uri. Ocenili so, da bi bila vrednost njihovega izdelka okoli 5 €. Idejo jim je dala učiteljica Darinka Čobec.

 

 

                         … kaj pa v 3. B? 

 

Učenci 3. b razreda so izdelovali hiške in bili so v Ustvarjalnem pristanu. Njihov končni izdelek  bo plakat, na katerem bodo hiške, ki so jih izdelali iz papirja. Učenci so delali posamezno. Izdelovali so eno uro. V razredu so uživali ob poslušanju glasbe. Ocenili so, da bi končni izdelek stal 3 €. Idejo jim je dala učiteljica Nataša Hartman.

                      

                                                                Lidija Vrečko, 8. b

 


Učenci 5. a razreda niso delali v skupinah, vendar so kar dobro sodelovali. Vsi so delali enake izdelke, naredili pa so 5 izdelkov. To pa so snežak iz das mase, ki jim je zelo lepo uspel. Naredili pa so še 2 voščilnici, obeske za jelke in kazalo.

 

VOŠČILNICE, SNEŽAKI, SVEČNIKI …

 

Učenci 5. b razreda so delali v skupinah. V vsaki skupini so delali različne izdelke, delali pa so voščilnice, snežake iz papirja in svečnike. Svečnike so izdelali zelo lepo, naredili pa so jih tako, da so na prazno stekleničko prilepili krep papir.

 

 


Učenci 2. a in 2. b razred..

...voščilnice in slike

 

 

 so delali voščilnice in slike iz papirja, kartona in tempera barv. To idejo sta imeli učiteljici Anja Kunej in učiteljica Klavdij Krbavac. Niso delali v skupinah, vsak je delal svoj izdelek. Voščilnice so bile iz papirja, na voščilnicah je bila smreka, ki so jo izrezali s kartona. Slike so bile pravtako iz kartona. Pobarvali so jih z modro tempero, nato so z belo tempero narisali ognjemet in ga posuli z bleščicami.   

 

Domen Ocvirk, 7. a                            

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: