OČISTIMO SLOVENIJO V ENEM DNEVU!

 
 

 

 

 

Tudi mi smo se v soboto, 17. aprila 2010, zapisali v zgodovino slovenskega prostovoljstva, ko smo se pridružili vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu!. Šolo nas je zastopalo 129 prostovoljcev iz vrst otrok, staršev in učiteljev. Akcija je potekala v tesnem sodelovanju s KS Pod gradom, ki nas je oskrbela z vrečkami za ločevanje odpadkov, rokavicami ter nas informirala o lokacijah kontejnerjev in nekaterih divjih odlagališčih v našem okolišu.

Iz zbirnega mesta pred našo šolo, smo prostovoljci krenili po petih poteh v smereh Breg–Pečovnik, Polulski hrib, Pelikanova pot, Srčna pot–Miklavški hrib, Maistrova ulica–Lovska koča. Čistili smo tako razpršene odpadke kot črna odlagališča. Skupaj  s krajani, bilo nas je 297, smo uspeli nabrati 130 kubikov smeti.

Po občutkih in odzivih sodeč, je bil za vse nas to pomemben dan, saj smo prispevali pomemben delček  k čistejši naravi. Delo, ki smo ga opravili skupaj, nas je povezalo in nas zabavalo. Spoznali smo, da je bil vsak par rok dragocen, še bolj pa naš odnos do okolja. Morda smo celo pomagali narediti kakšen premik v glavah tistih, ki so te odpadke odvrgli brez kakršne koli slabe vesti. Kdo ve …

Vsem, ki ste se udeležili akcije, se iskreno zahvaljujemo, še posebej pa družini Knez iz Skalne kleti, ki je s svojim prevozom odvažala odpadke po odročnih poteh vse do 18. ure.

 

Vodja projekta DREVO=ŽIVLJENJE

Dragica Milojević

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: