MIROVNIŠKI FESTIVAL V SLOVENJ GRADCU

 

Na 1. osnovni šoli v Slovenj Gradcu je 22. in 23. oktobra potekal Mirovniški tabor, z naslovom Vesolje – sijoče kraljestvo, katerega smo se udeležili predstavniki UNESCO šol. Tudi naša šola je sodelovala.

Skupaj z učenkama sedmega razreda, Janjo Nardin in Laro Čalasan Dorn, smo se v četrtek zjutraj odpravile na pot proti Slovenj Gradcu, kjer so nas srčno sprejeli učenci in učitelji šole.  Med 9. in 12.30 uro so potekale v šoli delavnice, katerih smo se udeležili učitelji in učenci. Po kosilu smo se napotili v Koroški pokrajinski muzeju v Slovenj Gradec, kjer smo imeli vodene arheološke delavnice. Mlade roke so izdelovale linorez in ga odtisnile.

V šoli je sledila kulturna sprostite ob glasbi in dramatizaciji učencev različnih šol. Šola gostiteljica je s pestrim programom razvedrila vse obiskovalce.

Zvečer je bilo spet poskrbljeno za novo odkrivanje vesolja v najrazličnejših delavnicah.

Po zanimivi noči, prespalo se je namreč kar v telovadnici šole, je sledil nov dan, poln novih doživetij – ogled planetarija in predstavitev knjige avtorja Martina Brgleza. Sledil je odhod v Koroško galerijo likovnih umetnosti in prisostvovanje na slovesnosti ob odprtju razstave izbranih otroških likovnih del in razglasitev nagrajencev natečaja za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo.

Popoldan pa se je naša šola predstavila na stojnici na  mestnem trgu.

Preživeli smo čudovita dneva, polna novih doživetij in sklenili kup novih prijateljstev.

 

Kristina Radoš, prof. slov.

 


 

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: