ENO drevo...

 

  

 

Letos praznujemo mednarodno leto biodiverzitete, to je raznolikosti življenja na Zemlji. Okolje je za nas zelo pomembno, tako v lokalnem kot v globalnem smislu. Ljudje imamo moč, da naravo varujemo in ne uničujemo. Žal smo trenutno na točki, ko jo bolj uničujemo, kot pa ohranjamo. Takšna dejanja so nepopravljiva in s tem tvegamo uničenje naravne soodvisnosti, katere del smo tudi sami. A vendar lahko še kaj spremenimo! Premislimo o našem odnosu do okolja, o varčnem ravnanju, o trajnostnem načinu življenja. Ukrepajmo zdaj in ne jutri!

Cilj današnjega dne je, da skupaj s tisoči otrok in mladostnikov iz 150 držav sveta, usmerimo svojo pozornost na okolje in raznovrstnost  življenja v vseh njegovih oblikah. »Dan sajenja dreves« je organiziral ENO – Environment  Online, virtualna šola za okoljsko ozaveščenost in trajnostni razvoj, ki ima sedež na Finskem.

Danes bomo torej posadili drevesa z našimi zelenimi prijatelji s severa, juga, vzhoda in zahoda. Prva drevesa bodo posajena opoldne v Oceaniji in naprej v smeri  gibanja sonca v Aziji, Evropi in Afriki in na koncu še v Južni in Severni Ameriki.

Drevo je za nas simbol zato, ker nas opozarja na pomen narave in varstva okolja in ker je to simbol mednarodnega sodelovanja med šolami po vsem svetu. Upamo, da bomo rasli skupaj z našimi drevesi k boljši prihodnosti. Biodiverziteta je naše življenje!

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: