Svetovni dan zdravja-DELAVNICE

 

 

AVLA-STOJNICE - TOSEMJAZ - SAŠEVA KUHARSKA DELAVNICA - URA ŠPORTA


AVLA-STOJNICE

V naši avli smo danes gostili stojnice Mlekarne Celeia Celje, Čebelarsko društvo Pod gradom in Rdeči križ Pod gradom.

Mlekarna Celeia Celje se je predstavila s kratkim filmom in povedali so nekaj o jogurtu LCA in Junior. Čebelarsko društvo  ima svoj sedež v Zagradu, kjer imajo velik čebelnjak. Imajo že 95.  Pravijo, da novince učijo o čebelah in kako se pridobiva med. Dodali so tudi,da pred prakso vedno pride teorija. Rdeči križ Pod gradom je imel brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi za učiteljice in krajane.

                                                                             Sandra Krošl, 7. a  


TOSEMJAZ

V tej delavnici se učenci od 7. do 9. razreda registrirajo na spletni strani Tosemjaz.com.  Ta je namenjena mladim, ki iščejo pomoč pri različnih težavah: ljubezen, hujšanje, zdravje . . .  Vprašanjem je namenjen forum, kjer mladina sprašuje, zdravniki oz. strokovnjaki pa odgovarjajo. Delavnico je vodila učiteljica Mateja Rokavec.

Lara Čalasan Dorn, 7. a


SAŠEVA KUHARSKA DELAVNICA

Učenci petih razredov so v gospodinjski učilnici obiskali Saševo kuharsko delavnico. Kuhali so same zdrave stvari, kot na primer zelenjavna juha, namaz za kruh, solato z trobenticami in medena jabolka z oreščki.

Delavnico je vodil Sašo Farčnik, ki je v preteklosti obiskoval našo šolo. Pomagali pa sta mu Nevenka Brežnik in Marta Bregar.

 

Sanja Belac, 7. a


URA ŠPORTA

Prvi, drugi in tretji razredi so imeli uro športa na šolskem igrišču.  Igrali so štafetne igre. Učiteljice so jim razložile, da se to igrajo zato, da naredijo nekaj dobrega za sebe. Razdeljeni so bili na več skupin. Vodje so bile razredničarke.

 

V telovadnici pa so imeli uro športa 4., 6., 7., 8. in 9. razredi. Telovadnica je bila z zaveso razdeljena na dva dela. Na eni polovici so bile punce. Dve plesalki iz Plesne šole Bolero sta jih učili plesno koreografijo. Na drugi polovici pa so bili fantje, ki so igrali mali nogomet. Razdeljeni so bili v več ekip. Gost je bil Elvis Bratanović, ki je v preteklosti obiskoval našo šolo.

 

Lara Čalasan Dorn in Sanja Belac, 7. a


 

 

 

DELAVNICE

  PREDAVANJA

 

  GALERIJA   RAZREDI  
         
         

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: