MIROVNIŠKI FESTIVAL V SLOVENJ GRADCU

 
     

 

 

MIROVNIŠKI FESTIVAL V SLOVENJ GRADCU

 

Mirovniški festival v Slovenj Gradcu se je dogajal 23. in 24. 10. 2008. Udeležile smo se ga mentorica ga. Vanja Škof in učenki 8. in 9. b razreda, Urša Adam in Maša Motoh.

 

''ČEBELE''

Vse skupaj se je začelo 23. 10. 2008 od deveti uri. Že pred prihodom v Slovenj Gradec smo se vsi sodelujoči učenci vpisali v delavnice, ki so nam bile na voljo. To so bile ekološka, zgodovinska, matematična, literarna, novinarska, glasbena, tehniška, likovna ter gospodinjska. Njihova glavna tema so bile čebele. Z Uršo sva se odločili za likovno delavnico, kjer smo izdelovali kipce iz gline ter naslikali mnogo čebelic, ki so kasneje krasile avlo 1. OŠ Slovenj Gradec. Osebno so mi bile delavnice zelo zanimive ter zabavne. Posebne pohvale gredo učitelju likovne vzgoje na OŠSG.

Po končanih delavnicah smo se zbrali v telovadnici, kjer je vsaka sodelujoča šola predstavila svojo šolo ter kraj. Celotna spoznavna prireditev je trajala približno uro in pol, zato smo bili že dokaj nestrpni, saj naj bi se po podelitvi spoznali s svojimi gostitelji ter se odpravili v svoja začasna prebivališča. Obe družini, ki sta naju gostili sta bili zelo gostoljubni in prijazni ter se potrudili, da je bilo bivanje pri njih zelo prijetno ter udobno. Po namestitvi smo se odpravili na ogled Slovenj Gradca. Sprva se mesto ni zdelo zanimivo, ko pa smo se odpravili v osrčje mesta, smo dojeli pravi pomen le-tega. Po sprehodu smo se odpravili v šolo, kjer smo si ogledali odlično pripravljeno predstavitev Azijske celine. Celotna predstavitev je bila zelo zanimiva in poučna.

Na taboru pa so poskrbeli tudi za rekreacijo, zato so nam pripravili tudi plesni tečaj. Po utrudljivem plesu smo se skupaj z našimi gostitelji odpravili nazaj v domove, kjer smo preživeli noč.  Tako je bil zaključen prvi dan na mirovniškem taboru.

 

''TOGETHER''

Drugi dan so nas naše gostiteljske družine pripeljale pred OŠSG, kjer smo se zbrali ob 9.00 uri. Odpravili smo se v muzej, kjer smo si najprej ogledali ostanke iz prazgodovine, nato pa še čebelarski muzej. To je bil najbolj dolgočasen del bivanja v Slovenj Gradcu, vendar sva se z Uršo seveda nekaj pametnega naučili. Ko smo izvedeli vso zgodovino čebelarstva, smo se odpravili v slavnostno dvorano, kjer se je dogajala podelitev nagrad za vse, ki so bili izbrani na likovnem in literarnem natečaju.

Zaradi napornega dopoldneva nas je slovenjgraški župan povabil na kosilo. Vsi smo se dobro najedli, nato pa se poslovili od družin ter se odpravili vsak na svojo pot.

Nasploh mi je bil tabor zelo všeč in se ga bom še dolgo z veseljem spominjala.

 

Maša Motoh, 9. b

 

 

 

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: