PRVI KORAKI V NOVO ŠOLSKO LETO

 

Smo že v tretjem tednu šolskega leta in  tisti prvi, negotovi, ali pa morda včasih preveč gotovi koraki, so za nami.  Na srečo, brez nesreče. Razlog pa ni samo sreča.

Da so naši koraki bolj gotovi, predvsem pa da hodijo po bolj varni poti, smo poskrbeli tako, da smo prvi šolski dan posvetili posebno pozornost prometni vzgoji pri učnih urah v razredu, na učnih sprehodih, vsi učitelji pa smo tudi spremljali učence na avtobusno postajo. Posebna zahvala gre tudi policistom, ki so vsako jutro bdeli nad prometom in peljali na učni sprehod učence prvih treh razredov, šolski prometni službi – Barbari Lončarek in Niku Merniku, ki sta usmerjala učence po varni poti in predvsem enemu izmed naših staršev, krajanov in inštruktorjev  avtošole ZŠAM, gospodu Merniku, ki je vložil  veliko energije in časa, da je zjutraj in popoldan skrbel, da smo hodili po »nogicah«, ki usmerjajo naše korake po pravi poti.

Varno pot sedaj vsi dobro poznajo. Žal je nekaterim še vedno bolj všeč  tista, mogoče za meter krajša, vendar pa zelo nevarna pot, ki pelje ob ovinku po cesti.

Verjamemo, da bodo učenci tudi v bodoče, ko ne bo stalnega nadzora, upoštevali, kar so se naučili. Predvsem pa: mladi se zgledujejo po starejših, to vsi vemo, zato jim bodimo zgled. Varna pot naj bo tudi pot starejših, staršev in krajanov, saj nas bodo mlajši posnemali. 

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: