UNESCO TABOR

 
     

 

ULA - ZOJA - KLARA


 

 

Na taboru mi je bilo zelo všeč. Saj sem spoznala nove prijatelje,se veliko naučila,smejala,hodila,ustvarjala…

 V naši delavnici smo delali herbarij,merili drevesa,sprehajali po gozdu,se tudi zeeelo veliko smejali,učili,na koncu smo pa še naredili plakat. V glavnem meli smo se super.

Zahvalila bi pa se še našima dvema voditeljema,ki sta bila res zabavna.

                                                                    

                                                                      Ula Bonajo,8.a


8. Unesco tabor mi je bil zelo všeč. Odločila sem se za delavnico OBISK NEKDANJEGA PREMOGOVNIKA. Delavnica je bila zanimiva, kajti videli smo Savinjsko dolino, kjer so bili včasih rudniki in jih spoznavali, si ogledali plazove. Odšli smo tudi v rudarski muzej, kjer sem videli oz. spoznali veliko novega. Za spomin pa smo dobili tudi rudarski izdelek. Upam, da bom še lahko kdaj prišla.

 

 

 

                                                                                                                              Zoja Zorko


Sodelovala sem na 8. Unesco naravoslovnem taboru v Grižah, ki je potekal od srede, 20. 5. do petka, 22. 5. 2009. Tam smo se razdelili druga triada in tretja triada posebej v skupine glede na to, kaj nas je zanimalo v zvezi z vodo. Bila sem v delavnici Obisk nekdaj delujočega rudnika.

   Prvi dan smo spoznali druge udeležence tabora iz naše skupine. Naša učiteljica Breda Veber nas je seznanila z načrtom dela na taboru. Naslednji dan smo odšli na teren na hrib Hom. Tam so nam razložili, kako je nastal premog. Spoznali smo tudi preteklost rudnika v Zabukovici in njegove posledice na okolje. Zadnji (tretji) dan smo vse skupine naredile plakate in manjše razstave. Ker je bila tema letošnjega tabora voda, smo si na koncu ogledali predstavo, s katero so nam želeli povedati, kako zelo je voda pomembna  za življenje.

 

   Na taboru mi je bilo všeč in tam sem se veliko novega naučila.

 

 

 

                                                                                                                      Klara Drofenik, 5. b

 

     

 

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: