38. tekmovanje mladih glasbenikov

 
     

Učenci naše šole obiskujejo poleg šolskih tudi obšolske dejavnosti. Nekateri trenirajo kakšen šport, drugi obiskujejo kakšen krožek. Med vsemi pa je najbolj obiskana glasbena šola. Nekateri na tem področju dosegamo vidnejše rezultate.

 

Letos sem se ponovno udeležil tokrat že 38. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije. S prijateljema Žigo Vešligajem in Jako Krušičem smo se kot trio saksofonov udeležili 12. regijskega tekmovanja, ki je bilo v Glasbeni šoli Celje 11. februarja 2009. Osvojili smo 94,20 točk in zlato priznanje in se s tem rezultatom uvrstili na državno tekmovanje.

 

38. tekmovanje mladih glasbenikov RS je potekalo od 16. do 20. marca 2009 po različnih krajih Slovenije. Komorne skupine s pihali, kamor sodi tudi trio saksofonov, so nastopile 16. marca 2009 v GŠ Risto Savin v Žalcu.

 

V I. kategoriji smo dosegli absolutno zmago, saj smo osvojili vseh 100 možnih točk in s tem zlato plaketo ter 1. nagrado.

 

Koncerta prvo nagrajencev bosta 24. marca v Slovenski filharmoniji v Ljubljani in 25. marca v Srednji glasbeni in baletni šole Maribor.

 

 

 

Nejc Kelner, 6.a   

 

     

 

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: