NAŠI ODLIČNI MLADI LOGIKI

 

 

Dejavnosti, ki so povezane z logiko, imajo na naši šoli že dolgoletno tradicijo. Naši učenci so na teh tekmovanjih vsako leto zelo uspešni. V letošnjem letu pa so s še posebno izkazali.

Pet učencev se je uvrstilo na državno tekmovanje iz razvedrilne matematike, ki je organizirano za učence od 6. do 9. razreda (Zoja Zorko, Žiga Kotnik Klovar, Aleksandra Novak, Nadja Jelen in Veronika Mraz).

Na tem tekmovanju, ki je bilo 27. septembra 2008 v Ljubljani, sta dva učenca osvojila zlato priznanje. To sta bila Žiga Kotnik Klovar iz 8.b razreda in Zoja Zorko iz 5.b razreda. Zoja pa je postala tudi državna prvakinja v kategoriji šestih razredov.

Na državno tekmovanje iz logike, ki je organizirano za učence od 7. do 9. razreda, se je uvrstilo šest naših učencev (Ana Ašič, Žan Čremožnik, Anja Hrovatič, Špela Čakš, Barbara Lončarek in Nejc Planinšek).

Tudi na tem tekmovanju so se naši učenci odlično odrezali, saj je Nejc Planinšek iz 9.a  razreda osvojil zlato priznanje.

Veseli smo bili tudi uspeha, ki so ga naši učenci dosegli na mednarodnem tekmovanju Genius logicus. To je tekmovanje, na katerem sodelujejo učenci osmih evropskih držav (poleg Slovencev še Čehi, Hrvati, Madžari, Poljaki, Romuni, Rusi in Slovaki, ki so tudi nosilci projekta). Učenci tekmujejo v petih starostnih skupinah. Tekmovanje poteka v treh sklopih. Po končanem drugem tekmovalnem krogu je organizator priredil finalni izbor za najboljših trideset učencev (po šest iz vsake starostne kategorije) v vsaki državi. Tekmovali so istočasno v vseh osmih državah. Potegovali so se za zlato priznanje in za denarne nagrade.

Na ta finalni izbor se je uvrstilo pet naših učenk (Zoja Zorko, Lara Čalasan Dorn, Janja Nardin, Nadja Jelen in Zala Zorko) in kar tri so se uvrstile med najboljših štiriindvajset v Evropi ter si s tem, poleg zlatega priznanja, priborile tudi denarno nagrado.

Zoja Zorko se je uvrstila na odlično 4. mesto v Evropi, Zala Zorko na 6. mesto in Lara Čalasan Dorn na 21. mesto.

Ekipno smo bili najboljša šola v Sloveniji in med najboljšimi petimi med vsemi sodelujočimi (sodeluje več kot 1500 šol iz osmih evropskih držav).

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke in jim želimo še veliko tekmovalnih uspehov.

Naši odlični logiki:

 

Zoja ZORKO

 

Lara ČALASAN DORN

 

Zala ZORKO

 

 
 Nejc PLANINŠEK

 

Žiga KOTNIK KLOVAR

 

 
 
Janja NARDIN

 

Nadja JELEN

 

 

     Mentorica   

Jana Draksler

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: