DOBRA PRAKSA...

 

OSNOVNA ŠOLA  FRANA KRANJCA CELJE PREDSTAVILA PRIMER DOBRE PRAKSE HRVAŠKIM PEDAGOŠKIM DELAVCEM

 

 

Na povabilo Hrvaške nacionalne agencije, centra za mobilnost in  EU programe izobraževanja in usposabljanja,  je v torek, 24. marca,  učiteljica Vlasta Prevolšek hrvaškim učiteljem in ravnateljem predstavila  svoj primer dobre prakse strokovnega spopolnjevanja pedagoških delavcev v državah EU, za katerega je v lanskem letu prejela nacionalno nagrado Jabolko kakovosti.  

Hrvaška je v letu 2009 v pripravljalni fazi v projektih programa Vseživljenjsko učenje. Hrvaški pedagoški delavci šele začenjajo z evropskimi aktivnostmi, nekaj posameznih izkušenj imajo le s študijskimi obiski in z nekaterimi tihimi partnerstvi  v projektih, ki so bili doslej financirani z  lokalnimi sredstvi.  

Zato jih je zanimalo, kako se lahko učitelji prijavijo na to akcijo, kje v spletni bazi poiščejo podatke za strokovno spopolnjevanje v tujini,  kako in v kolikšni meri  je akcija mobilnosti  financirana  ter kakšni so učinki takega spopolnjevanja  za učitelja osebno, učence in organizacijo v kateri so zaposleni.

Prisotni so pokazali velik interes za tovrstne akcije ter željo po sodelovanju pri nekaterih naših aktivnostih in projektih. Predstavitve se je udeležilo preko 100 pedagoških delavcev.

Aktivnosti programa Vseživljenjsko učenje in podprograma Comenius, ki je namenjen predvsem šolskemu izobraževanju (osnovne in srednje šole), je predstavil tudi predstavnik Evropske  komisije iz Bruslja Egil Eiene. Navdušen je bil nad predstavitvijo in aktivnostmi OŠ Frana Kranjca Celje in je  ravnateljici Danici Šalej, ki se je  skupaj z  Vlasto Prevolšek udeležila predstavitve, izrekel vse pohvale. 

Vlasta Prevolšek

 

 

Copyright Š 2004 oš frana kranjca, celje / all rights reserved.

 

 

Št. obiskov: